NBTC: Efteling meest bezochte dagattractie

20-4-2017

NBTC Holland Marketing en Respons hebben de 'TOP50 Dagattracties' van 2016 uitgebracht. In de lijst staan de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea, tours, sportieve recreatie en andere bezienswaardigheden in heel Nederland. Net als voorgaande jaren staat de Efteling op de eerste plaats; zij genereerden in 2016 ruim 4,7 miljoen bezoeken. Het Van Gogh Museum trok de meeste buitenlandse bezoekers in 2016.

Top 5 Dagattracties
De top vier is onveranderd gebleven met de Efteling op de eerste plaats. Het Rijksmuseum staat met een bezoekaantal van ruim 2,2 miljoen stevig op de tweede plek en het Van Gogh Museum staat op nummer drie met ruim 2 miljoen bezoekers. De Zaanse Schans volgt op de vierde plek met bijna 1,9 miljoen bezoekers. De nieuwkomer in de TOP 50 Dagattracties, Lovers Canal Cruise, heeft de vijfde plek bemachtigd met 1,8 miljoen bezoekers. Enkele andere nieuwkomers in de TOP50 Dagattracties zijn De Uithof (9), Jaap Eden IJsbanen (36), Naturalis Biodiversity Center (47) en Vogelpark Avifauna (48).

TOP50 trekt ruim 16 miljoen buitenlandse bezoekers
Het totaal aantal internationale bezoeken van de 'TOP50 Dagattracties' bedraagt ruim 16 miljoen; bijna een derde van alle bezoeken aan de vijftig dagattracties. Het Van Gogh Museum staat met bijna 1,8 miljoen buitenlandse bezoekers op de eerste plek, op de voet gevolgd door de Zaanse Schans met bijna 1,6 miljoen buitenlandse bezoekers. Het Anne Frank Huis trekt ruim 1,2 miljoen buitenlandse gasten en Stromma (voorheen Canal Company) staat op de vierde plaats met bijna 1,2 miljoen. Het Rijksmuseum sluit de internationale top vijf af met 1,1 miljoen bezoekers uit het buitenland.

Totaal ruim 42 miljoen bezoeken
Nederland telde in 2016 zestien dagattracties die één miljoen of meer (inter)nationale bezoekers registreerden. In 2015 waren dat er twaalf. In totaal zijn er in 2016 in Nederland zo’n 42 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig grootste dagattracties.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers