Verenigingswerk in coronatijd: de week van 1 juni

08-6-2020

De opening van de horeca, kleine samenkomsten in gebouwen en daarbuiten met meer; we mochten elkaar, zij het met anderhalve meter afstand, weer voorzichtig live ontmoeten. We willen liever vandaag dan morgen aan de slag, maar daarbij is het risico dat we te snel willen. Voorzichtigheid is geboden! Het was ook 1 van de onderwerpen die nadrukkelijk ter sprake kwam tijdens NXT MICE NL, het allereerste anderhalve meter congres dat Postillion Hotels op 2 juni organiseerde en waar onze directeur Riemer als 1 van de kopstukken aan tafel zat om te debatteren over bijeenkomsten in de komende maanden eruit moeten zien. ‘We moeten bewijslast bouwen, feiten verzamelen over hoe bezoekers zich gedragen en aantonen dat het mogelijk is om bepaalde evenementen te organiseren en daarmee de overheid meekrijgen, zodat we weer aan de slag kunnen.’ Het FD schreef hierover een uitgebreid artikel: congresmarkt wil aantonen dat het slot eraf kan.  

Het was niet het enige medium dat aandacht besteedde aan onze branche; op NPO Radio 1 vertelden Jeroen van Hooff van Easyfairs en Peter Noordman van A-Booth over de overtuiging dat vakbeurzen weer veilig kunnen plaatsvinden. Op BNR Zakendoen was Paul Riemens van de RAI aan het woord over de weg naar heropening. Letter Z Design was te zien in Nieuwsuur over de (tijdelijke) verandering van ‘beurzen naar plexiglas’ en Jan Dirk Vis van Jan Vis Artiesten & Evenementen doet tijdens Cultuur in Actie een persoonlijke en dringende oproep voor perspectief voor onze branche.
 
De communicatiemachine van de vereniging draait ook op volle toeren. We zijn niet voortdurend zichtbaar in landelijke media, op radio en televisie, hoewel we daar heel hard onze best voor doen(!), maar door consequent nieuwsbrieven en weekverslagen te schrijven, op social media aanwezig te zijn en daar vooral te zorgen voor inhoudelijke, relevante content. Omdat we je graag zo goed mogelijk willen informeren, laten zien hoe we jouw belangen behartigen en zichtbaar zijn als brede branchevereniging en kennispartner voor ondernemers in de branche. Afgelopen week ging Riemer daarom, naast zijn bijdrage aan NXT MICE NL uiteraard, nog in gesprek met Eva Brouwer van Sprekershuys voor de eerste aflevering van hun programma ‘Geheel Actueel’  over de huidige situatie in de branche, het 1,5 meter protocol, hybride events en de toekomst. En Dineke leverde een bijdrage als expert aan het webinar van Convention Bureau Gelderland over 1,5 meter protocollen, tezamen met MPI en het Genootschap voor Eventmanagers.

Namens het Eventplatform publiceerden we een infographic met de route & resultaten die de inspanningen van het Eventplatform, waar CLC-VECTA een belangrijke rol in speelt, zichtbaar maakt. Daarnaast zochten we actief de media op Global Exhibitions Day met onze nieuwe campagne #togetheratexhibitions. Global Exhibitions Day staat in het teken van de waarde, relevantie, impact en kracht van beurzen. Het thema van dit jaar was ‘Exhibitions are key to rebuilding economies’. Beurzen zijn energie voor herstel, een kennisplatform, podium voor innovatie en zakelijke ontmoetingen, motor van de Nederlandse economie en aanjager van inkomend zakelijk toerisme. De komende weken gaan we met elkaar de kracht van beurzen onderstrepen en de noodzaak en kansen voor economie en maatschappij benadrukken en zoveel mogelijk onder de aandacht brengen. Doe je mee? #togetheratexhibitions.
 
We sloten de week af met een flinke CLC-VECTA Zoom-in sessie. Het was de beurt aan toeleveranciers van beurzen en met maar liefst 29 deelnemende leden, was het even praktisch kiezen voor een ander format. Zo kon iedereen die dat wilde mee doen. Met veel interactie, goeie discussies en met elkaar sparren was het wederom een goeie sessie.
 
Dan nog een ander mooi bericht om dit week verslag mee af te sluiten; afgelopen week mochten we Greenbrick als nieuwste lid vertegenwoordigen en behartigen we de belangen en ondersteunen we als vereniging inmiddels 239 ondernemers in de sector.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers