Distributie & agentuur in de praktijk

Wanneer: 1 oktober 2019
Wat: Seminar DVAN
Waar: Utrecht
Onze kennispartner DVAN organiseert komende maand een seminar over distributie & agentuur in de praktijk.

Leveranciers maken voor de verkoop van hun producten of diensten in het B2Bkanaal gebruik van een netwerk van dealers of agenten. Anderen treden juist zelf op als distributeur of agent. De termen “dealer”, “distributeur” en “agent” worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is het verschil? En waarom is het van belang dit onderscheid te kennen? Dit is één van de onderwerpen die tijdens het praktische seminar aan bod zal komen.

Daarnaast zal worden besproken over welke onderwerpen je van tevoren beter goede afspraken kunt maken. Gebeurt dat niet of niet goed, dan kan dat namelijk vergaande gevolgen hebben. Zo is het maar de vraag of een overeenkomst opgezegd kan worden en als dit al kan, of dit financiële gevolgen heeft. Het ontbreken van een (goed) contract kan ook gevolgen hebben voor de aansprakelijkheid. Een goed contract neemt deze onzekerheden weg.

Maar hier blijft het niet bij. Voldoet het contract wel aan het mededingingsrecht? De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan namelijk zeer hoge boetes opleggen aan ondernemingen en personen als een samenwerking te ver gaat en tot oneerlijke concurrentie leidt. Ook dat zal tijdens het seminar aan bod komen.

Doelgroep
Dit seminar is nuttig en interessant voor bestuurders/directeuren, bedrijfsjuristen, managers of andere personen die (regelmatig) contracten op het gebied van distributie of agentuur opstellen, daarover in onderhandelingen treden of anderszins in dit proces betrokken zijn. 

Programma
14.30 uur - 15.00 uur Ontvangst
15.00 uur - 15.15 uur Introductie door Marco Balhuizen
15.15 uur - 16.00 uur Distributie & Agentuur door Valerie Kruijtzer
16.00 uur - 16.15 uur Korte pauze
16.15 uur - 17.00 uur Mededingingsrechtelijke aspecten door Nino Bruggers
17.00 uur - 18.00 uur Netwerkborrel

Data en locatie
Dinsdag 1 oktober 2019, 14.30 - 18.00 uur
Adres: Orteliuslaan 871, Utrecht

Inschrijven
Tot en met donderdag 26 september is inschrijven mogelijk.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers