CLC-VECTA & YOIN Kennisbooster voor locaties

Wanneer: 8 juni 2023  
Wat: Zo maak je stappen in verduurzaming
Waar: Golden Tulip Hotel Central in ’s-Hertogenbosch

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol binnen onze sector. Niet alleen vanwege doelstellingen vanuit de overheid, maar ook omdat opdrachtgevers steeds meer vragen als het gaat om duurzame evenementen. Dit betekent dat we als sector sowieso in beweging moeten komen. Maar waar moet je beginnen?

Learnings & inspiratie
Onze kennisbooster op 8 juni a.s. staat in het teken van duurzaamheid en circulariteit. Sam Verhoeven, Marketing- en salesmanager bij Golden Tulip Hotel Central, en Hannah Bruinink, Relatiemanager bij Blue City en coördinator voor CIRCO, nemen het eerste deel van het programma voor hun rekening. Sam over de learnings die Golden Tulip heeft opgedaan als familiebedrijf naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Hannah over de transformatie van Blue City, een leeg zwembad (het vroegere Tropicana in Rotterdam) tot evenementenlocatie en spil van de circulaire economie in de stad en regio.  

Ontwikkelen van nieuwe businesskansen
Daarna maak je kennis met de manier waarop CIRCO ondernemers verder helpt met het realiseren van hun circulaire ambities. Circulair ondernemen biedt immers nieuwe business kansen. Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten. Dat gaat dan alleen om veel meer dan afval scheiden en recyclen, het gaat om waarde behoud van producten en materialen.
Jorien Nijmeijer, eigenaar van Let’s Go Circulair en CIRCO Trainer, neemt je in een korte workshop mee in de principes van waarde. We gaan kijken hoe we waardeverlies binnen onze branche, denk aan food-waste of eenmalig gebruik van plastic disposables en verpakkingen, kunnen omvormen naar een circulaire business kans. Door middel van 4 praktische stappen leer jij momenten van verspilling om te draaien naar business kansen en leer je circulaire ontwerpstrategieën en businessmodellen op een praktische wijze toe te passen.

Programma
09.30 uur inloop
10.00 uur start programma
12.00 uur lunch
13.00 uur einde bijeenkomst

Aanmelden
Top als je erbij bent! Je kan je deelname bevestigen door je hier aan te melden.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers