MPI Event: Commissies & transparantie binnen de branche

Wanneer: 25-06-2018
Wat: Commissies & transparantie binnen de branche
Waar: Amsterdam

MPI organiseert op 25 juni a.s. het 'commissie-debat in De Rode Hoed in Amsterdam. Door de samenwerking met MPI kun je als lid van CLC-VECTA tegen gereduceerd tarief deelnemen aan dit event:

Een van de meest veelbesproken onderwerpen van dit moment is het commissiesysteem. Voor de één is het de enige bron van inkomsten en daarmee vurig te verdedigen, voor de ander voelt het vooral als een extra kostenpost die de marges onder druk zet. Is commissie een eerlijke manier om een dienst of service te belonen? We staan ook binnen onze branche aan de vooravond van een grote verandering als het aankomt op commissies. Klanten hebben een steeds grotere drang naar inzicht in cijfers en transparantie. Booking-tools bieden inzicht en gemak. Hotels willen weer baas zijn in eigen huis en de afhankelijkheid van externe partijen terugdringen. Wie bepaalt wat het verdienmodel van de toekomst is?

Tegengeluid
Het feit dat Marriott voor haar Amerikaanse hotels de commissie van 10% naar 7% verlaagt, en andere grote hotelketens snel volgden, benadrukt het belang van het onderwerp binnen de branche nog maar eens. Intermediairs verenigen zich om gezamenlijk een tegengeluid te kunnen laten horen. De discussie die vooral in Amerika wordt gevoerd, krijgt ongetwijfeld navolging binnen Europa.

Op maandag 25 juni organiseert MPI Nederland een Lagerhuisdebat onder leiding van Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut, waarbij uitvoerig stilgestaan wordt bij de houdbaarheid en transparantie van het commissiesysteem, en bij de vraag wie het verdienmodel van de toekomst bepaalt: Hotels? De klant? De boekingstool of intermediair?

Medeoprichter Booking.com en CEO Meetings.com debatteert mee
Bas Lemmens, MSc
Met ruim achttien jaar ervaring in de reis- en hotelbranche werd Bas Lemmens begin dit jaar benoemd tot CEO van Meetings.com. Hij was medeoprichter van Booking.com: het beroemde - in Amsterdam gevestigde - bedrijf achter de website waar wereldwijd meer dan een miljoen accommodaties geboekt kunnen worden voor vakantie of werk. Daarnaast werkte Bas onder andere voor Ebookers.com, Isango.com, Easytobook.com, Redigo.ru, Hotelchamp.com en  Roomlr.com.

Vanuit zijn werk en ervaring deelt Bas graag zijn kennis over en onderzoek naar de online reisbranche. Als geen ander kan hij dan ook meepraten over het commissiesysteem in Nederland. Op 25 juni leidt hij de stelling in dat 'over 5 jaar boekingstools bepalen wat het verdienmodel van de toekomst wordt' en zal hij actief mee debatteren over dit en andere onderwerpen.

Programma
13.15 - 13.45  Nieuwkomersessie
13.30 - 14.00  Ontvangst en registratie
14.00 - 15.30  Lagerhuisdebat o.l.v. Roderik van Grieken
15.30 - 16.00  Pauze
16.00 - 17.00  Lagerhuisdebat o.l.v. Roderik van Grieken
17.00 - 18.00  Netwerkborrel

Kosten
MPI lid: € 59,- excl. btw
CLC-VECTA lid: € 79,- excl. btw
Niet lid: € 149,- excl. btw

Aanmelden
Klik hier om je aanmelding in orde te maken. Wanneer je je aanmeldt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Mede mogelijk gemaakt door:

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers