Nationaal Congres Evenementen

Wanneer: 8 april 2024
Wat: Nationaal Congres Evenementen
Waar: Valkenburg aan de Geul
Nationaal Congres Evenementen 8 april 2024 in Valkenburg aan de Geul

De 9e editie van het Nationaal Congres Evenementen vindt volgend jaar plaats op maandag 8 april 2024 in Valkenburg aan de Geul. De organisatie van het congres is in handen van Respons, in samenwerking met gastgemeente Valkenburg aan de Geul. Ook in 2024 is de uitreiking van e Nationale Evenementenprijzen onderdeel van het programma.
 
Gastgemeente Valkenburg aan de Geul
Valkenburg is dit jaar uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar in de categorie tot 100.000 inwoners. Sinds jaar en dag kent Valkenburg aan de Geul tientallen grote evenementen per jaar. Het profileert zich als wereldwielerstad met jaarlijkse grote internationale wielerevenementen plaats zoals de Amstel Gold Race. Daarnaast is Kerststad Valkenburg met zo'n 650.000 bezoeken een bekend event.
“Als gemeente met 17.000 inwoners, hebben we met evenementen regelmatig een meer dan verdubbeling van het aantal bewoners”, aldus wethouder Kevin Rouwette, "vandaar dat we alles samen met ondernemers en bewoners doen. Alle kernen van de gemeente krijgen aandacht, waardoor het draagvlak voor evenementen onder de bevolking en ondernemers groot is.”
John Wauben, evenementenmanager van Valkenburg: “Valkenburg ademt niet alleen evenementen, ze komen ook vanuit onszelf. Ze worden door veel lokale groeperingen georganiseerd en door de gemeenschap ondersteund. Hier zijn we bijzonder trots op!“
Het optreden als gaststad voor het Nationaal Congres Evenementen past bij de ambities van Valkenburg om zich de positie als kleine, maar tevens belangrijke evenementenstad te onderscheiden.
 
Evenementenprijzen
Sinds 2014 is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen onderdeel van het programma. Met de prijzen wil de stichting een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied. Vanaf 1 december a.s. is het mogelijk om aan te melden.
 
Nationaal Congres Evenementen
Het Nationaal Congres Evenementen is dé ontmoetingsplek voor eventprofessionals. Onder de deelnemers bevinden zich organisatoren, evenementlocaties, toeleveranciers en medewerkers van overheden en marketingorganisaties. Er wordt nog gewerkt aan het programma. Verdere informatie daarover en over het inschrijven volgt via de website nationaalcongresevenementen.nl en het NCE Twitter en LinkedIn kanaal.
 

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers