Coronavirus

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Deze pagina is bedoeld om je te informeren en je te voorzien van feitelijke informatie over de (gevolgen van) het coronavirus en daar waar mogelijk te ondersteunen bij het nemen van eventuele maatregelen.  

Wat is het Coronavirus?

Coronavirussen zorgen over het algemeen voor klachten aan de longen en luchtwegen. Sinds eind 2019 is er een nieuw soort coronavirus, COVID-19.

Verspreiding voorkomen

De Wereldgezondheidsorganisatie en verschillende internationale verenigingen geven tips en hebben hulpmiddelen ontwikkelt om verspreiding van het virus te voorkomen.

Q&A's

Het RIVM, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie en de KvK hebben Q&A's gepubliceerd, deels specifiek voor ondernemers.

CLC-VECTA Corona Nieuws

CLC-VECTA volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en publiceert dagelijks nieuwsberichten over dit onderwerp, die je allemaal in dit overzicht terugvindt.
 

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders om alleen nog naar het buitenland te reizen als dat strikt noodzakelijk is.

Zorgmaatregelen

Lees hier welke maatregelen je als werkgever nu kunt treffen. CLC-VECTA partner ArboNed heeft een Werkgeversadvies Coronavirus gepubliceerd en MKB Nederland heeft een informatiepagina opgezet.

Thuiswerken met kinderen

Nu kinderopvangcentra en scholen tot 28 april dicht zijn, moeten veel werknemers hun werk combineren met de opvang van hun kinderen. Hoe ga je hier als werkgever mee om?

CLC-VECTA event verzekering

Verzekeraars hebben per direct het
coronavirus uit de dekking van de eventverzekering gehaald. Hier lees je hoe het zit met reeds afgesloten verzekeringen en hier de toelichting van de voorwaarden.

 

Algemene voorwaarden & Overeenkomsten vs. overmacht

Onze juridisch partner DVAN heeft een memo opgesteld voor Tentoonstellingsbedrijven en Artiestenbureaus om te helpen het juridisch kader rondom annuleringen vanwege het coronavirus te duiden.
 

Verbond van Verzekeraars

 Verzekeraars krijgen veel vragen binnen van klanten, media en andere partijen over het coronavirus. De belangrijkste en meest gestelde vragen zijn op een rij gezet.

 

Bedrijfscontinuïteitsplan

FME heeft een gratis te downloaden bedrijfscontinuïteitsplan gepubliceerd dat je helpt om een plan van aanpak op te stellen voor de gevolgen van het coronavirus.
 

Financieringsmaatregelen

Op deze pagina lees je de laatste updates over de beschikbare noodmaatregelen. Met de KVK Corona regelingencheck check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking komt.
 

NOW-regeling

Lees hier wat de voorwaarden voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) inhouden. AWVN helpt je met dit stappenplan door de aanvraagprocedure heen.

TOGS-regeling

De evenementenbranche is wederom niet duidelijk benoemd in de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, CLC-VECTA zet in op verruiming.
 

Tozo

Check of je in aanmerking komt via deze pagina en vind antwoorden op de meestgestelde vragen.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender