Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Coronavirus

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Deze pagina is bedoeld om je te informeren en je te voorzien van feitelijke informatie over de (gevolgen van) het coronavirus en daar waar mogelijk te ondersteunen bij het nemen van eventuele maatregelen.  

CLC-VECTA Corona Nieuws

CLC-VECTA volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en publiceert dagelijks nieuwsberichten over dit onderwerp, die je allemaal in dit overzicht terugvindt.

Verenigingswerk in coronatijd

Juist in deze tijd heeft CLC-VECTA een belangrijke rol voor haar leden. In onze wekelijkse updates lees je hoe we invulling geven aan kennis, inspiratie en belangenbehartiging. 

CLC-VECTA Podcasts

In deze wekelijkse podcasts delen we tips, kennis en inspiratie voor én door ondernemers in de live-communicatie branche. 

 

Wijhelpengraag.nu

Het CLC-VECTA initiatief wijhelpengraag.nu roept mensen, instanties en bedrijven op om professionals uit de branche in te zetten met alles wat er nu ad-hoc georganiseerd moet worden.

 

Algemene voorwaarden & Overeenkomsten vs. overmacht

Onze juridisch partner DVAN heeft een memo opgesteld voor Tentoonstellingsbedrijven en Artiestenbureaus om te helpen het juridisch kader rondom annuleringen vanwege het coronavirus te duiden.

CLC-VECTA event verzekering

Verzekeraars hebben per direct het
coronavirus uit de dekking van de eventverzekering gehaald. Hier lees je hoe het zit met reeds afgesloten verzekeringen en hier de toelichting van de voorwaarden.
 

NOW-regeling

Lees hier wat de voorwaarden voor de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) inhouden. AWVN helpt je met dit stappenplan door de aanvraagprocedure heen.

TOGS-regeling

De evenementenbranche is wederom niet duidelijk benoemd in de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren, CLC-VECTA zet in op verruiming.
 

Tozo

Check of je in aanmerking komt via deze pagina en vind antwoorden op de meestgestelde vragen.


 

Financieringsmaatregelen

Op deze pagina lees je de laatste updates over de beschikbare noodmaatregelen. Met de KVK Corona regelingencheck check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking komt.

Bedrijfscontinuïteitsplan

FME heeft een gratis te downloaden bedrijfscontinuïteitsplan gepubliceerd dat je helpt om een plan van aanpak op te stellen voor de gevolgen van het coronavirus.
 

Veiligheid op de werkvloer

Lees hier welke maatregelen je als werkgever nu kunt treffen. VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN hebben een handreiking 'Hoe veilig en
gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
' gepubliceerd.

Q&A's

Het RIVM, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie en de KvK hebben Q&A's gepubliceerd, deels specifiek voor ondernemers.

Verspreiding voorkomen

De Wereldgezondheidsorganisatie en verschillende internationale verenigingen geven tips en hebben hulpmiddelen ontwikkelt om verspreiding van het virus te voorkomen.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers