Coronavirus

 

Het coronavirus heeft grote impact op de evenementenbranche. In dit online kennisdossier vind je relevant nieuws, informatie, kennis over (steun)maatregelen, onze inspanningen op het gebied van belangenbehartiging, protocollen, veilig werken en praktische hulpmiddelen voor uiteenlopende ondernemersvraagstukken.

Impact op de branche 

Corona heeft een enorme impact op de branche. Er zijn vanuit EventPlatform een onderzoek en 2 peilingen uitgevoerd om de exacte impact te meten.
 

CLC-VECTA Nieuws

CLC-VECTA volgt de ontwikkelingen op de voet en publiceert dagelijks relevante nieuwsberichten voor ondernemers in de evenementenbranche.
 

Wijhelpengraag.nu

Wijhelpengraag.nu is een initiatief van CLC-VECTA namens ondernemers in de evenementenbranche. Heb jij een hulpvraag of ben je beschikbaar om ondersteuning te geven?  

Protocol Zakelijke Bijeenkomsten

Op de website van het Eventplatform vind je het protocol (ook in het Engels) en een toolbox met handreikingen, informatiematerialen en tips & tricks.

Protocol voor live optredens

Het protocol voor live optredens dient als hulpmiddel om opdrachtgevers, artiesten en artiestenbureaus te helpen velige optredens te organiseren en te laten plaatsen vinden.

Veiligheid op de werkvloer

Lees hier welke maatregelen je als werkgever nu kunt treffen. VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN hebben een handreiking 'Hoe veilig en
gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
' gepubliceerd.

Algemene voorwaarden & Overeenkomsten vs. overmacht

Onze juridisch partner DVAN heeft een memo opgesteld voor Tentoonstellingsbedrijven en Artiestenbureaus om te helpen het juridisch kader rondom annuleringen vanwege het coronavirus te duiden.

Financieringsmaatregelen

Op deze pagina lees je de laatste updates over de beschikbare noodmaatregelen. Met de KVK Corona regelingencheck check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking komt.

 

Bedrijfscontinuïteitsplan

FME heeft een gratis te downloaden bedrijfscontinuïteitsplan gepubliceerd dat je helpt om een plan van aanpak op te stellen voor de gevolgen van het coronavirus.

Q&A's

Het RIVM, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie en de KvK hebben Q&A's gepubliceerd, deels specifiek voor ondernemers.

Verspreiding voorkomen

De Wereldgezondheidsorganisatie en verschillende internationale verenigingen geven tips en hebben hulpmiddelen ontwikkelt om verspreiding van het virus te voorkomen.

CLC-VECTA Podcasts

In deze podcasts deelden ondernemers in de live-communicatie branche hun tips, kennis en inspiratie.


  

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers