Coronavirus

 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het coronavirus uitgeroepen tot internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Deze pagina is bedoeld om je te informeren en je te voorzien van feitelijke informatie over de (gevolgen van) het coronavirus en daar waar mogelijk te ondersteunen bij het nemen van eventuele maatregelen.  

CLC-VECTA Corona Nieuws

CLC-VECTA volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en publiceert dagelijks nieuwsberichten over dit onderwerp, die je allemaal in dit overzicht terugvindt.

Verenigingswerk in coronatijd

Juist in deze tijd heeft CLC-VECTA een belangrijke rol voor haar leden. In onze wekelijkse updates lees je hoe we invulling geven aan kennis, inspiratie en belangenbehartiging. 

CLC-VECTA Podcasts

In deze wekelijkse podcasts delen we tips, kennis en inspiratie voor én door ondernemers in de live-communicatie branche. 

 

Protocol Zakelijke Bijeenkomsten

Op de website van het Eventplatform vind je het protocol (ook in het Engels) en een toolbox met handreikingen, informatiematerialen en tips & tricks.

Tegemoetkoming Vaste Lasten

Je kunt de TVL aanvragen vanaf 30 juni om 12:00 uur tot 30 oktober om 17:00 uur. De lijst met SBI-codes is voor de TVL hetzelfde als voor de Tegemoetkoming schade COVID-19 (TOGS).

TOZO 2

Check of je in aanmerking komt via deze pagina en vind antwoorden op de meestgestelde vragen.

 

NOW-2 regeling

De Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-2) is vanaf 6 juli aan te vragen. Lees hier meer over de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Algemene voorwaarden & Overeenkomsten vs. overmacht

Onze juridisch partner DVAN heeft een memo opgesteld voor Tentoonstellingsbedrijven en Artiestenbureaus om te helpen het juridisch kader rondom annuleringen vanwege het coronavirus te duiden.

Wijhelpengraag.nu

Het CLC-VECTA initiatief wijhelpengraag.nu roept mensen, instanties en bedrijven op om professionals uit de branche in te zetten met alles wat er nu ad-hoc georganiseerd moet worden.

Financieringsmaatregelen

Op deze pagina lees je de laatste updates over de beschikbare noodmaatregelen. Met de KVK Corona regelingencheck check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking komt.

Bedrijfscontinuïteitsplan

FME heeft een gratis te downloaden bedrijfscontinuïteitsplan gepubliceerd dat je helpt om een plan van aanpak op te stellen voor de gevolgen van het coronavirus.
 

Veiligheid op de werkvloer

Lees hier welke maatregelen je als werkgever nu kunt treffen. VNO-NCW, MKB Nederland en AWVN hebben een handreiking 'Hoe veilig en
gezond om te gaan met COVID-19 op de werkvloer
' gepubliceerd.

Q&A's

Het RIVM, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie en de KvK hebben Q&A's gepubliceerd, deels specifiek voor ondernemers.

 

Verspreiding voorkomen

De Wereldgezondheidsorganisatie en verschillende internationale verenigingen geven tips en hebben hulpmiddelen ontwikkelt om verspreiding van het virus te voorkomen.
 

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers