Flexibele schil bij standbouw in Duitsland

Wat zijn de regels en waar moet je rekening mee houden?


Kenmerkend voor de standbouwsector is de inzet van flexibele arbeidskrachten. En hoewel in Nederland de Wet DBA is aangenomen, maar de handhaving voorlopig uitgesteld, geldt dat voor Duitsland zeer zeker niet. Door de toenemende controles bij de op- en afbouw op naleving van de meldings- en documentatieplicht, ontvingen we steeds vaker de vraag of en hoe je als Nederlands standbouwbedrijf je flexibele schil moet inrichten voor standbouwwerkzaamheden die worden uitgevoerd in Duitsland. We hebben daarom een Duitse jurist gevraagd ons te voorzien van een whitepaper met toelichting op (aanverwante) wetgeving, een praktische handelswijze en andere relevante tips op basis van deze 4 situaties:

  1. Inhuur van uitzendkrachten bij een Duits uitzendbureau
  2. Inhuur van uitzendkrachten bij een Nederlands uitzendbureau
  3. Inhuur van Duitse ZZP’ers die met eigen werknemers van de opdrachtgever een stand realiseren
  4. Inhuur van Nederlandse ZZP’ers die met eigen werknemers van de opdrachtgever een stand realiseren
De whitepaper sluit af met een korte toelichting op de Duitse arbeidstijdenwetgeving, gezien de afwijkingen t.o.v. de Nederlandse. CLC-VECTA publiceerde hier zelf onlangs een whitepaper over waarbij ook de Belgische en Franse arbeidstijdenwetgeving is vergeleken met de Nederlandse.

Als lid van CLC-VECTA kun je de volledige whitepaper, na inloggen, downloaden.

Vragen?
Neem dan gerust contact op met Dineke Philipse, Leden- en sponsorzaken CLC-VECTA, via d.philipse@clcvecta.nl of +31 (0)346 - 352 444.

Artikel gepubliceerd d.d. 02-08-2017

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender