OeKraïne

Humanitaire hulp

Humanitaire steun vanuit Nederland is meer dan welkom. UN Global Compact heeft samen met de OCHA een Business Guide opgesteld over hoe de private sector humanitaire hulp kan bieden.

Situatie & sancties

Via VNO-NCW ontvangen we met grote regelmaat updates over de situatie en maatregelen. Hierin vind je ook nuttige links naar meer informatie over de sancties.
 

Oekraïners in dienst nemen

Vanaf 1 april mogen Oekraïnse vluchtelingen werken in Nederland. Er zijn een aantal zaken die je daarvoor moet regelen en waarmee je rekening moet houden, AWVN heeft het handig samengevat.

Cyber security

Alhoewel er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn voor cyberaanvallen , is verhoogde waakzaamheid van groot belang. Meer informatie en een handreiking zijn te vinden op de site van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Task Force Oekraïne

Sinds begin maart is een interne Task Force Oekraïne VNO-NCW en MKB-Nederland actief. Een team van specialisten voor specifieke onderwerpen en sectoren is beschikbaar voor vragen en ondersteuning. 
 

Q&A RVO

De Rijksvoorlichtingsdienst voor Ondernemend Nederland heeft een Q&A samengesteld met vragen op veelgestelde vragen van ondernemers. Als er ontwikkelingen zijn, wordt de informatie direct bijgewerkt.
 

Financiële steun

De Europese Commissie heeft besluiten genomen t.a.v. het verstrekken van staatssteun aan ondernemers en er is een herstelfonds aangekondigd ter ondersteuning van lidstaten om vluchtelingen op te vangen.
 

Verzekeringen

De situatie kan ook gevolgen hebben voor lopende verzekeringen vanwege het ‘veranderde risicoprofiel’. Het Verbond van Verzekeraars heeft een informatiepagina gepubliceerd met meer informatie.
 

Vragen en meldingen

Heb je vragen, wil je contact met de Task Force Oekraïne of een andere specialist en/of wil je melding maken van gevolgen voor jouw onderneming? Neem dan contact op met het CLC-VECTA bureau via dineke@clcvecta.nl.

Beurzen

Congressen & Bijeenkomsten

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers