CLC-VECTA Benchmarkresultaten gepubliceerd

terug naar zoekresultaten

Het onderzoek geeft cijfermatig inzicht in ontwikkelingen binnen de congres- en vergaderaccommodaties

Plaatsingsdatum: 06-3-2020
Auteur: CLC-VECTA
Bron: CLC-VECTA

CLC-VECTA is afgelopen jaar in samenwerking met Compare 2 Compete een pilotonderzoek gestart onder aanbieders van congres- en vergaderlocaties. De eerste resultaten zijn gepubliceerd en geven inzicht in de (cijfermatige) ontwikkelingen binnen de sector in het algemeen.

Resultaten
De respondenten die aan de benchmark hebben meegewerkt, gaven aan dat er in hun locatie ruim 1.300 grote en kleine bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. Er kwamen gemiddeld 271 bezoekers naar een bijeenkomst. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde omzet per bijeenkomst €5.715,- was. De gemiddelde bezettingsgraad van een locatie ligt op 59 procent. Een opvallende uitkomst is dat een locatie zich het minst bezighoudt met digitalisering en de ontwikkeling van diensten. Het werven en behouden van gekwalificeerd personeel en vraagstukken met betrekking tot marketing & sales zijn de belangrijkste kwesties die op dit moment binnen de congres- en vergadercentra spelen.

Anonimiteit gewaarborgd
Tijdens het benchmarkonderzoek is er gewerkt met de Benchmarking Survey Tool van software- en onderzoeksorganisatie Compare 2 Compete. Deze tool is een veilig hulpmiddel waarmee eenvoudig data kan worden verzameld via online vragenlijsten en waarmee flexibel rapportages kunnen worden gegenereerd voor de deelnemende organisaties. Het voordeel van deze opzet is dat de deelnemers online hun eigen resultaten kunnen vergelijken met de totaalresultaten. Daarnaast is de anonimiteit van de respondenten van het onderzoek met deze tool gewaarborgd.

Toekomst
De ambitie is om later in 2020 meerdere onderzoeken uit te voeren onder verschillende andere doelgroepen binnen de branche. Deze onderzoeken zullen zich dan richten op kwalitatieve en kwantitatieve informatie die de deelnemers helpt beter inzicht te krijgen in hun prestaties en hun verbeterpotentieel.

Download hier de infographic.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers