Kerncijfers 2019 Gastvrijheidseconomie

terug naar zoekresultaten

Cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme

Plaatsingsdatum: 09-12-2019
Auteur: NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland
Bron: NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland

SAMENVATTING

Het digitale magazine 'Kerncijfers 2019 Gastvrijheidseconomie' is een coproductie van NBTC Holland Marketing en Gastvrij Nederland met daarin de belangrijkste kerncijfers van de sector op een rij. Het magazine geeft antwoord op vragen als: wat is het economische belang van de sector? Hoeveel buitenlandse toeristen komen er naar ons land? Wat zijn populaire vrijetijdsactiviteiten van Nederlanders? Het magazine bestaat uit vier onderdelen: het economisch belang, (inter)nationaal toerisme en recreatie, het reisproces (vanuit de vraagzijde bezien) en thema’s en sectoren.

Onderstaand tref je het uitgegeven nieuwsbericht aan over de 'Kerncijfers 2019 Gastvrijheidseconomie'.

KENNISDOCUMENT

Update kerncijfers gastvrijheidseconomie
87,5 miljard bestedingen, 791.000 toeristische  banen, 7,5% van totaal aantal banen.

Vanaf 2014 brengt NBTC Holland Marketing, in samenwerking met Gastvrij Nederland, elk jaar een digitaal magazine uit; Kerncijfers gastvrijheidseconomie. Gastvrij Nederland en NBTC Holland Marketing willen met deze online uitgave inzicht geven in belangrijke kerncijfers van de sector en een overzicht bieden van relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. Het magazine bestaat uit vier onderdelen: het economisch belang, (inter)nationaal toerisme en recreatie, het reisproces en thema’s en sectoren.

Een greep uit de kerncijfers
Het wereldwijd toerisme is de afgelopen decennia gegroeid. Cijfers van UNWTO laten een wereldwijde groei zien van 6 procent in 2018 ten opzichte van 2017. Ook in Nederland is het toerisme de laatste jaren flink toegenomen. In 2018 hebben in totaal ruim 18,8 miljoen internationale bezoekers Nederland bezocht. Duitsland, België en Groot Brittannië zijn de belangrijkste herkomstlanden. De meeste bezoekers komen met een vakantiemotief naar Nederland. De totale economische waarde van toerisme en recreatie was voor Nederland in 2018 bijna 88 miljard euro.

Compleet overzicht van de gastvrijheidssector
Cultuur, sport, horeca, retail, vervoer, vermaak: de gastvrijheidssector is een brede sector en raakt alle mogelijke types van vrijetijdsbesteding van Nederlanders en internationale bezoekers. In het digitale magazine wordt er inzicht gegeven in de belangrijkste kerncijfers van de sector en wordt er een overzicht van  relevante trends en ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie aangeboden. Het magazine geeft antwoord op vragen als: Hoe heeft het inkomend toerisme zich de afgelopen jaren ontwikkeld? Hoe ziet het reisproces van de consument eruit? En hoeveel Nederlanders gaan er op vakantie in eigen land?

Gezamenlijke publicatie
Voor de totstandkoming is gebruik gemaakt van uiteenlopende informatiebronnen en diverse partijen uit de sector hebben hun bijdrage geleverd. Op deze manier is een totaalbeeld van de gehele gastvrijheidssector ontstaan. Bekijk hier de publicatie 'Kerncijfers 2019 Gastvrijheidseconomie'.
 

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Partners & preferred suppliers