UFI SDG Report

terug naar zoekresultaten

Een samenvattend rapport van SDG's wereldwijd

Plaatsingsdatum: 05-2-2020
Auteur: UFI, the Global Association of the Exhibition Industry
Bron: UFI, the Global Association of the Exhibition Industry

Begin 2019 begon UFI best practices te verzamelen om de bekendheid van de SDG's (sustainable development goals) te vergroten en te onderzoeken hoe de industriële spelers bijdragen aan het katalyseren van een duurzame toekomst voor iedereen. Hier zijn drie templates uit voortgekomen:

Type I: Tentoonstellingsthema: hoe het thema van de tentoonstelling bijdraagt ​​aan de SDG's
Type II: tentoonstelling operatie: hoe de exploitant van de tentoonstelling bijdraagt ​​aan de SDG's
Type III: Bedrijfsactiviteiten: hoe de eigen bedrijfsactiviteiten bijdragen aan de SDG's.
 
Een eerste samenvattend rapport werd uitgebracht in juni 2019, rond Global Exhibitions Day, en een tweede gegevensverzamelingsproces heeft geleid tot een nieuwe versie van het rapport, uitgegeven in 2020.

SDG's
De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn een oproep tot actie door alle landen om een betere en duurzame toekomst voor iedereen te bereiken. Er zijn 17 doelen die betrekking hebben op wereldwijde uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, waaronder armoede, ongelijkheid, klimaat, aantasting van het milieu, economische welvaart en gerechtigheid. Het doel is om alle 17 doelen en de daarbijbehorende doelen te bereiken tegen 2030. Bedrijven spelen een belangrijke rol in het behalen van deze doelen.

Hoe kan de beurssector bijdragen aan de SDG's?
De beurssector is enorm groot, mede doordat elke beurs tienduizenden mensen bereikt. Beurzen omvatten alle sectoren van het bedrijfsleven, de overheid en het maatschappelijk veld. Daarnaast komen veel partners, belangstellenden en stakeholders komen op zo'n beurs samen. Met een breed publiek als deze kan de beurssector een collectieve, betekenisvolle impact hebben. De SDG's kunnen op verschillende manieren ingezet worden: door het thema van de beurs, de organisatie van de beurs en de manier waarop de beurs wordt ondersteund door de leveranciers en partners van de beurs.

Dit rapport kan hier gratis worden gedownload.

Beurzen

Congressen & Vergaderingen

Evenementen & Incentives

Entertainment

Kennispartners & preferred suppliers