1931 congrescentrum brabanthallen ontvangt Gouden Green Key Certificering

26-4-2012

’s Hertogenbosch, woensdag 25 april 2012 – 1931 Congrescentrum Brabanthallen heeft op donderdag 12 april een Gouden Green Key certificering in ontvangst mogen nemen. De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Strenge eisen & voorwaarden
Accommodaties met een Green Key certificering voldoen aan strenge verplichte en optionele normen op het gebied van energie efficiëntie, gas-, water- en lichtgebruik, afvalmanagement, een verantwoord (biologisch) horeca-aanbod en een groen bedrijfsbureau. 1931 voldoet aan de strengste eisen en normen en heeft daarom de Gouden Green Key gekregen. “We voldeden altijd al aan veel van de voorwaarden, toch ben ik trots op ons team dat we in korte tijd de certificering hebben gekregen”, aldus Jan van de Kooi, Vestigingsmanager 1931 Congrescentrum Brabanthallen.

Maatregelen 1931
1931 ziet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als het maken van bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen people, planet en profit. Eén van die bewuste keuzes is de energie besparende maatregel in de dakconstructie van het authentieke rijksmonument. In het dak bevinden zich grote lichtstraten met een lichtsensor die bij voldoende natuurlijk daglicht de lampen in de accommodatie automatisch (deels) uitschakelt.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers