Aan de slag met de verplichte Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

30-5-2022

Een veilige en gezonde werkomgeving start met inzicht in de arbeidsrisico's. Het is daarom wettelijk verplicht voor bedrijven met personeel om een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren en bijbehorend Plan van aanpak op te stellen. Met de RI&E breng je alle arbeidsrisico’s in kaart en in het Plan van aanpak beschrijf je hoe je de risico's aanpakt en minimaliseert. Zo werk je proactief aan een veilige en gezonde werkomgeving.

Wil je aan de slag met de (branche-)RI&E voor jouw bedrijf? Bekijk de tips en ondersteuning van onze partner ArboNed:

Video Zelf aan de slag met uw RI&E
Wilt u zelf een start maken met uw (branche-)RI&E? In deze video legt de RI&E-expert van ArboNed uit hoe u dat aanpakt.

Praktische gids
Ga je aan de slag met jouw RI&E en Plan van aanpak? Gebruik de informatie en het stappenplan uit de praktische gids ‘Zijn uw werknemers zeker van een veilige werkomgeving?’.

Tips om de RI&E actueel te houden
Heb je eenmaal een RI&E en Plan van aanpak, dan is het belangrijk om er actief mee aan de slag te blijven. Bekijk 5 tips voor een actuele RI&E.

Extra ondersteuning nodig?
Kun je praktische ondersteuning gebruiken bij je RI&E? Met Mijn preventie-expert schakel je deskundige hulp in voor een aantal uur. Je kunt er ook voor kiezen om het uitvoeren van de RI&E uit te besteden. Bij ArboNed kies je de ondersteuning die bij jou past: www.arboned.nl/rie.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers