Aanpassing NOW derde kwartaal

30-6-2021

Omdat de impact van het coronavirus afneemt, heeft de overheid besloten aanpassingen door te voeren in de NOW regeling voor het derde kwartaal; nu de beperkingen grotendeels zijn afgebouwd en bedrijven met toegangsbewijzen open kunnen, is een volledig omzetverlies als gevolg van de coronacrisis niet meer te verwachten. Daarom wordt het op te geven omzetverlies begrensd tot maximaal 80%.
 
Dit betekent dat je nog voor maximaal 80% van de loonsom een tegemoetkoming kan krijgen. Ook het voorschot wordt hierop aangepast. Het vergoedingspercentage blijft hetzelfde als in het tweede kwartaal, net als het minimale omzetverlies van 20 procent. Voor ondernemingen met omzetverliezen tussen de 20% en 80% verandert er dus feitelijk niets.
 
De overheid hoopt met de aanpassing ook het risico op misbruik en oneigenlijk gebruik te verminderen. Door de aanpassing zal de openstelling van het loket voor de aanvragen wel met enkele weken worden uitgesteld.
 
TVL
Een zelfde maximering is ook overwogen voor de TVL, maar dat bleek in de praktijk onuitvoerbaar. De voorwaarden voor TVL Q3 zijn dus gelijk aan Q2. Het is nog onbekend wanneer het loket open gaat en TVL Q3 kan worden aangevraagd. Uiteraard informeren we je als er meer bekend is.
 
Beëindiging steunpakket
Verder heeft de overheid aangekondigd het steunpakket vooralsnog niet te willen verlengen na het derde kwartaal. In het geval van grootschalige en nationale sluitingen kunnen nieuwe steunmaatregelen worden overwogen.
 
De kamerbrief met de (toelichting op de) bovenstaande aankondigingen, kun je hier downloaden.  
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers