Aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen stijgen fors

07-10-2020

CLC-VECTA partner ArboNed meld dat, na een forse piek in maart en daling in de maanden daarna, vanaf half augustus het aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen weer fors stijgen.

Vanaf half augustus is een exponentiële trend te zien in het aantal verzuimmeldingen met op griep- of verkoudheid-lijkende klachten, met per 15 dagen een verdubbeling. Vanaf week 35 stijgt het aantal corona-gerelateerde verzuimmeldingen van 1 op de 2 in maart, 1 op de 10 tussen de eerste en tweede golf, naar 1 op de 4 in september. De tweede golf lijkt in week 37 (week van 7 september) tot 13% meer verzuimmeldingen te leiden ten opzichte van wat gebruikelijk is in deze periode.

Jurriaan Penders, medisch directeur: “Sinds het uitbreken van de coronacrisis heeft ArboNed corona-gerelateerde vragen toegevoegd aan de digitale vragenlijst die werknemers na hun ziekmelding ontvangen. Hiermee is inzicht verkregen in het effect van het coronavirus op verzuim binnen het mkb. Uit analyse van data van deze personen die corona-gerelateerd verzuimen én die aangeven naar eigen inzicht met een coronapatiënt in contact te zijn geweest, blijkt dat gemiddeld 25% van het contact plaatsvond in werk-/opleidingscontext. Hierin ligt een belangrijke taak voor alle werknemers en werkgevers in Nederland om besmetting op de werkvloer te voorkomen en de grip op de situatie ook daar niet te laten verslappen.”
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers