Aanvraagperiode TVL2 voor Q4 geopend

26-11-2020

Sinds gisteren is de TVL2 aan te vragen via de RVO. Je vraagt de TVL steeds aan voor een periode van 3 maanden. De aanvraagperiode voor de TVL over Q4 sluit op 29 januari. Met de openstelling van deze aanvraagperiode, krijgen we veel vragen over de zogeheten evenementenmodule. Dit is wat we daar nu over weten:
 
Om TVL subsidie te krijgen voor het vierde kwartaal 2020, moet een bedrijf onder andere minimaal € 3.000 aan vaste lasten hebben. Dat wordt berekend met:
 
  • het percentage vaste lasten van de SBI-code;
  • het omzetverlies van kwartaal 4 2020, vergeleken met kwartaal 4 2019 (referentieomzet).
 
Voor ondernemers en toeleveranciers aan de publieksevenementenbranche ontstaat daar een probleem. Voor hen is de omzet in het vierde kwartaal altijd lager. Daarmee komen zij niet aan de grens van € 3.000 euro vaste lasten en krijgen ze geen TVL subsidie. Het kabinet heeft op 27 oktober 2020 aangekondigd deze bedrijven te steunen. Daarvoor is een aparte regeling binnen de TVL nodig en dat kost meer tijd. De regeling wordt zo snel mogelijk uitgewerkt en met terugwerkende kracht uitbetaald aan de getroffen ondernemers.
 
Voor de evenementensteun moet een bedrijf in ieder geval voldoen aan het volgende:
 
  • Organisator of toeleverancier van evenementen zijn. Meer uitleg hierover volgt.
  • Heeft in juni t/m september 2020 TVL subsidie gekregen.
  • Kan in het vierde kwartaal van 2020 geen TVL aanvragen, omdat het aandeel vaste lasten te laag is. Dat komt door een lage referentieomzet in het vierde kwartaal van 2019.
 
Voor meer informatie over de TVL2, het aanvraagproces en de aanvraagmogelijkheid, kijk je op de website van de RVO.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers