Afgelasting evenementen verlengd van 31 maart tot 6 april

16-3-2020

Zondagavond 15 maart hebben de minister Bruno Bruins van Volksgezondheid en Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, nieuwe maatregelen aangekondigd om zo de verspreiding van het coronavirus te beperken. Scholen, kinderdagverblijven, sportverenigingen en ook horecagelegenheden moeten de komende 3 weken hun deuren sluiten.

Dit betekent volgens Westermann dat bijeenkomsten voor begin april nu ook geannuleerd of verzet moeten worden. Het is volgens hem nog maar de vraag of evenementen die gepland staan voor de rest van de maand nog wel doorgaan. Volgens Westermann is de VVEM op dit moment bezig om de schade voor de sector in kaart te brengen: “Later deze week hoop ik meer inzicht hebben. Daar zijn we op dit moment heel druk mee bezig. Wat wel duidelijk is, is dat de sector groter is dan menigeen denkt.’’

Gelukkig zijn er vanuit de overheid verschillende maatregelen aangenomen om de ondernemers in de branche te helpen: ‘We zijn in ieder geval blij dat de overheid inziet dat de live-entertainmentindustrie een van de hoeken is waar de klappen vallen. Er is dan ook geregeld overleg tussen de brancheorganisaties en de betrokken ministeries”, aldus Westermann.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers