Ahoy Rotterdam nummer 1 in Sportsector Merkenonderzoek

17-6-2012

Volgens een tweejaarlijks Sportsector Merkenonderzoek in Nederland staat Ahoy Rotterdam bovenaan in de categorie Sportstadions en -accommodaties.

Sinds 2010 voert Hendrik Beerda Brand Consultancy grootschalig onderzoek uit in de sportsector. De reputatie van alle Nederlandse personen en organisaties binnen de Nederlandse sportsector wordt hiermee inzichtelijk gemaakt.

Tweejaarlijks worden de kracht en het imago van alle Nederlandse personen en organisaties in de sportsector onderzocht. Het gaat hierbij om de volgende zes segmenten: Sportaccommodaties, Sportclubs, Sportevenementen & -competities, Sportkoepels & -bonden, Sportmensen en Sportteams. In het segment Sportaccommodaties zijn alle locaties in Nederland meegenomen. Elke sportaccommodatie wordt op 40 factoren onderzocht. Het onderzoek wordt online uitgevoerd met een representatieve steekproef uit een onderzoekspanel. Voor het onderzoek worden 2.000 mensen uit heel Nederland ondervraagd.

Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam: "Ahoy Rotterdam is een multifunctionele accommodatie waar vele beurzen, concerten, congressen en sportevenementen worden georganiseerd. We zijn verheugd dat wij als bekendste sportaccommodatie worden getypeerd. Vol trots denk ik terug aan de WK Judo, WK Turnen en WK Tafeltennis die wij de afgelopen jaren hebben gehuisvest. Maar ook het ABN AMRO World Tennis Tournament, Korfbal Leaguefinale en de Zesdaagse van Rotterdam, die jaarlijks in Ahoy plaatsvinden, zijn belangrijke evenementen voor ons."

Ranglijst van de merkkracht van de sportstadions en –accommodaties (onder de gemiddelde Nederlander, 18+):

1. Ahoy Rotterdam
2. De Kuip
3. Amsterdam ArenA
4. Thialf
5. GelreDome
6. Philips Stadion
7. Olympisch Stadion Amsterdam
8. Abe Lenstra Stadion
9. Stadion Galgenwaard
10. Stadion De Goffert
11. De Uithof
12. Jaap Eden IJsbanen
13. Sport Medisch Centrum Papendal
14. Pieter van den Hoogenband zwemstadion
15. De Grolsch Veste
16. Het Kasteel
17. Euroborg
18. Seacon Stadion - De Koel
19. Polman Stadion
20. Rat Verlegh Stadion
21. Kyocera Stadion

Bron: Eventplanner.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers