Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Bekendmaking Eurovisie Songfestival-gaststad op 30 augustus

12-8-2019

Op vrijdag 30 augustus wordt bekend welke stad is gekozen tot gaststad van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit heeft de projectorganisatie vorige week bekendgemaakt.
 
De steden die nog in de race zijn, Maastricht en Rotterdam, hebben inmiddels de laatste aanvullingen op hun bidbooks ingediend en zijn de laatste fase van het beoordelingstraject ingegaan.
 
Wanneer de organisatie voor Maastricht kiest, zal het MECC de locatie worden. In Rotterdam is gekozen voor Ahoy. Rotterdam is bereid flink in de buidel te tasten voor het evenement en beschikt over de juiste faciliteiten, infrastructuur én festivallocatie; evenementenhal Ahoy voldoet aan alle eisen die de internationale organisatie EBU heeft gesteld en heeft bovendien volop ervaring met de organisatie van grote (muziek)shows.
 
Maastricht heeft eveneens voldoende budget en voldoet aan alle strenge voorwaarden van de organisatie. Daarnaast heeft de gemeente een streepje voor bij de EBU vanwege het uitgesproken Europese karakter van de stad.
 
De finale van de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival 2020 staat vooralsnog voor zaterdag 16 mei in de agenda. Op dinsdag 12 en donderdag 14 mei vinden de halve finales plaats. Nederland is als winnaar van 2019 rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers