Belangenbehartiging CLC-VECTA in coronacrisis

30-3-2020

Via mail, telefoon en social media krijgen we regelmaat de vraag over wat wij doen om de belangen van onze leden te behartigen tijdens de coronacrisis. Een begrijpelijke vraag, maar niet 1 waarvan het antwoord in een paar zinnen is samen te vatten. Je kunt je wellicht voorstellen dat deze trajecten, met het beantwoorden van vele ondersteuningsvragen van leden, veel tijd en aandacht vragen voor ons als vereniging. We doen keihard ons best, maar de communicatie over onze inspanningen schiet er daarom wel eens bij in. Daarom hierbij een update.
 
‘De vraag of we alles in het werk stellen om de problematiek in de branche onder de aandacht te brengen in Den Haag kunnen we met een volmondig ja beantwoorden’, aldus Riemer. ‘De afgelopen weken zijn we intensief betrokken in de lobby via VNO-NCW, Gastvrij NL , MKB-Nederland en ONL om aandacht te vragen voor onze branche. Maar we hebben met name ingezet op persoonlijke gesprekken met Kamerleden van CDA en VVD om duidelijk te maken wat de omvang en impact van onze branche is en wie / welke bedrijven hier allemaal een bijdrage aan leveren. Vooral dat aspect bleek onvoldoende duidelijk. We hebben nu pas de indruk dat er signalen zijn dat men dit gaat onderkennen. Intensief contact met de media (o.a. RTL Z, Financieel Dagblad, BNR nieuwsradio, EenVandaag en Telegraaf) waarin wij en onze leden vertellen over de impact op hun bedrijf helpen daar uiteraard ook bij.’
 
De afgelopen week hebben wij vooral ingezet op de praktische uitvoerbaarheid van de vanuit het Kabinet geboden faciliteiten op het gebied van kredietverstrekking, uitstel van betalingen bij de belastingdienst en implementatie NOW. Vanaf afgelopen zaterdag zijn we vol op de TOGS gedoken om de staatssecretaris, Mona Keijzer, te doordringen van het feit dat de SBI codes een fout selectiemiddel zijn om te bepalen of ondernemers in aanmerking komen voor deze steun. Zeker in onze branche gaat dit niet op. We hebben via onze eerdergenoemde lobbykanalen een toelichtende notitie aan Economische Zaken gestuurd hierover en brachten dit persbericht uit.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers