Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Belangrijke wijziging ten aanzien van daggeldvergoedingen

13-2-2020

Al sinds jaar en dag is het gebruikelijk in de tentoonstellingsbranche om werknemers die tijdelijk in het buitenland werken, een daggeldvergoeding te verstrekken. De invoering van de werkkostenregeling had grote gevolgen daarvoor.

Diverse werkgevers hadden toen al of hebben op dat moment een afspraak gemaakt met de Belastingdienst voor de toepassing van het Reisbesluit ambtenaren omdat de situatie van ambtenaren op dienstreis vergelijkbaar zou zijn met die van onze werknemers op locatie.  

In verband met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren is dit reisbesluit per 1 januari 2020 afgeschaft. Op dit moment is onduidelijk of kostenvergoedingen op basis van het eerdere Reisbesluit nog steeds mogen worden verstrekt aan werknemers in andere sectoren en daarmee of bestaande afspraken met de Belastingdienst van kracht blijven. De verwachting is dat hier op korte termijn duidelijkheid over gaat komen.  

In de tussentijd adviseert onze partner BDO contact op te nemen met je regionale Belastingkantoor voor afstemming indien je eerder een goedkeuring hebt ontvangen. Heb je eerder geen goedkeuring ontvangen, maar pas je het Reisbesluit wel toe, is het dringend advies dit niet meer te doen.

Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met ons bureau via 0346 – 352 444 of dineke@clcvecta.nl.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers