Breda trekt zich terug als organisator Eurovisie Songfestival

03-7-2019

Breda stelt zich niet langer kandidaat voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. Volgens de stad zijn de financiële risico’s die bij het organiseren van het evenement horen te groot. De gemeenteraad van Den Bosch beraadt zich vanavond tijdens een vergadering achter gesloten deuren over de kandidatuur.

“Uit een nadere toelichting op de spelregels van dit bijzondere evenement lijkt het erop dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch”, meldt Daan Quaars, verantwoordelijk wethouder van de gemeente Breda.

Breda zegt wel de organiserende stad te willen ondersteunen om er qua promotie voor Nederland het beste uit te halen. Op dit moment zijn alleen Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht in de race om het evenement te organiseren. Eerder trokken Leeuwarden, Den Haag en Amsterdam zich al terug als kandidaatsteden. Het plafond van de door Leeuwarden beoogde locatie, de WTC Expo, bleek te laag volgens de normen die zijn gesteld. Den Haag haakte eveneens af omdat er geen geschikte locatie geboden kon worden. De hofstad ondersteunt nu de kandidatuur van Rotterdam. In Amsterdam is geen geschikte locatie gevonden.

Lees verder op de website van Entertainment Business.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers