Brexit: veranderingen rond belasting en douaneformaliteiten

09-9-2020

We moeten rekening houden met het feit dat er geen akkoord bereikt zal worden tussen de EU en het VK, ofwel dat er een heel dun en onvolledig akkoord bereikt zal worden. Zelfs met een volledig handelsakkoord zullen er veel veranderingen zijn, dus een grondige voorbereiding is nog steeds van cruciaal belang. Per 1 januari 2021 zullen er namelijk grotere veranderingen optreden en zal de nieuwe situatie ingaan.
 
In een eerder nieuwsbericht schreven we al dat er twee zaken van belang zijn voor een goede voorbereiding: de nieuwe douanesituatie en de ’readiness notices’ van de Europese Commissie. Het is belangrijk deze door te nemen. Per onderwerp en sector kun je zien welke notities voor jouw bedrijf relevant zijn, welke veranderingen er gaan plaatsvinden en hoe je je hier het beste op kunt voorbereiden. De readiness notices worden regelmatig aangevuld. Bovendien is het belangrijk om de Brexit – Guide for Businesses door te nemen en de Checklist toe te passen voor een goede voorbereiding op de nieuwe situatie.
 
Kom jij knelpunten tegen bij de voorbereiding op de Brexit? Is het je nog onduidelijk welke voorbereidingen je als bedrijf moet treffen? Laat het ons weten via een mail naar dineke@clcvecta.nl.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers