Buma-tarieven voor Horeca veranderen

01-3-2011

De nieuwe tarieven voor muziekgebruik in de horeca zijn bekend. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Buma/Stemra hebben hiervoor een vijf-jarig contract getekend. Vanaf 2011 zijn de tarieven voor kleingebruik en de tarieven bij evenementen en/of uitvoeringen in de horeca gemoderniseerd.

Voor het minimale muziekgebruik in de horeca wordt vanaf 2011 een oppervlakte staffel van 30m² voor de kleinere ondernemingen toegepast. Deze staffel komt in plaats van de bestaande vergoeding voor het gebruik van een draagbare radio en/of televisie. De vergoeding die een horeca-ondernemer betaald als de oppervlakte van zijn/haar bedrijf kleiner is dan 30m² bedraagt € 75,- per jaar.

Voor evenementen en/of uitvoeringen in de horeca wordt bij een entreeprijs boven de € 15,- of een recette, uitkoopsom en/of gage boven de € 1.000,- het Alg emeen Tarief in rekening gebracht. KHN en Buma/Stemra spraken af deze aanpassing budgetneutraal door te voeren. Gedurende vijf jaar zal daarom het Tarief Amusementsmuziek Horeca niet geïndexeerd worden.

Bron: Jan Vis artiesten en evenementen, Nieuwsbrief 1 maart 2011

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers