Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

CLC-VECTA breidt ledenservices uit met Uniforme Inkoopvoorwaarden voor leden

08-5-2019

Als je diensten of producten inkoopt, kun je afspreken dat, in plaats van de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van de betreffende leverancier, jouw inkoopvoorwaarden van toepassing zijn. Vanaf vandaag bieden we daarvoor graag Uniforme Inkoopvoorwaarden voor leden van CLC-VECTA aan (in NL en GB).
 
Inkoopvoorwaarden vs Verkoopvoorwaarden
In de Inkoopvoorwaarden leg je rechten, plichten en verantwoordelijkheden van je leveranciers en/of opdrachtnemers vast; zaken die belangrijk voor je zijn bij de inkoop van producten of diensten. Dit in tegenstelling tot je Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden die je gebruikt voor alle verkooptransacties van jouw organisatie.  
 
‘Battle of Forms’
Bij het aangaan van een overeenkomst komt het vaak voor dat beide partijen hun algemene voorwaarden van toepassing verklaren. Het voorkomen van geharrewar over de acceptatie van Inkoopvoorwaarden van de koper enerzijds en de Verkoopvoorwaarden van de leverancier anderzijds, is een belangrijk aandachtspunt. Deze zogenaamde ‘Battle of Forms’ voorkom je door de algemene voorwaarden van de verkoper uitdrukkelijk af te wijzen en je inkoopvoorwaarden op de juiste manier van toepassing te verklaren. Onze juridisch partner DVAN schreef daar eerder al een Memo over.  
 
Vragen?
Neem dan contact op met ons juridisch loket via juridischadvies@clcvecta.nl of via +31 (0)346 - 352 444.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers