CLC-VECTA doet dringend beroep op kabinet voor tegemoetkoming vaste lasten voor standbouwers

28-5-2020

Hoewel onze branche één van de hardst getroffen sectoren is in deze coronacrisis, komen verschillende ondernemers in de branche vooralsnog niet in aanmerking voor een aantal hard benodigde steunmaatregelen. Waar standbouwers eerder niet voor de TOGS in aanmerking kwamen (ondanks de verschillende uitbreidingen mede dankzij de inspanningen van CLC-VECTA), dreigt nu hetzelfde te gebeuren voor de TVL, de steunmaatregel uit het tweede steunpakket. Dit omdat mogelijk dezelfde lijst van SBI codes wordt gehanteerd en de SBI-code 7311 ‘Reclamebureaus’ waar standbouwers onder vallen, niet is opgenomen in de lijst van SBI codes.
 
Zowel de TOGS als TVL kunnen echt een verschil maken voor deze bedrijven. Medio mei schreef MKB Nederland voorzitter Jacco Vonhof ook al een brief aan de Tweede Kamer over de zogenaamde ‘schrijnende gevallen’. CLC-VECTA heeft herhaaldelijke aandacht gevraagd via MKB-Nederland, VNO-NCW en ONL, bij EZK en diverse Kamerleden voor het onterechte uitsluiten van deze ondernemers voor deze steunmaatregelen. Ook de media heeft meerdere keren standbouwbedrijven geportretteerd die vertellen over hun problemen en uitdagingen, meest recentelijk Jochem van Schayk van Tausch. ‘Welk bedrijf is in staat 10 miljoen euro omzetverlies op te vangen? En het bizarre is: mijn concurrenten uit Denemarken, Duitsland en Frankrijk krijgen van hun overheden wél steun. Zo wordt de markt voor ons verpest', zo vertelt hij in een interview met het AD vandaag.
 
Met opnieuw een noodkreet aan alle partijen zet CLC-VECTA alles op alles om hier verandering in te krijgen. ‘Het kan toch niet zo zijn, dat ondernemers waarvoor deze regeling juist is bedoeld buiten de boot vallen. We doen er alles aan om dat niet te laten gebeuren’, aldus Riemer Rijpkema.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers