CLC-VECTA ontwikkelt risico-inventarisatie en -evaluatie en Arbocatalogus

23-3-2011

CLC-VECTA heeft onlangs, met de vakbonden FNV Meubel en Hout en CNV Vakmensen, een erkende risico-inventarisatie en –evaluatie voor de Tentoonstellingsbedrijven ontwikkeld die onderdeel uitmaakt van de CAO. Daarnaast is ook een Arbocatalogus voor de Tentoonstellingsbedrijven samengesteld.

Wijzigingen Arbobesluit
Door een wijziging van het Arbobesluit zijn ondernemingen met maximaal 25 werknemers per 1 april 2011 niet meer verplicht de RI&E te laten toetsen door een deskundige, indien gebruik gemaakt wordt van een erkend of in de CAO vastgelegd RI&E instrument. Deze wijziging kan een besparing opleveren die kan oplopen tot € 2000,-. Daarnaast hoopt de overheid de betrokkenheid van werknemers bij hun eigen veiligheid te vergroten door werknemers weer recht op inzage in de RI&E te geven.

Belang RI&E en Arbocatalogus
“Veilige en goede arbeidsomstandigheden zijn van groot belang voor onze branche en wij zijn erg blij dat we deze RI&E en Arbocatalogus, die bovendien een flinke kostenbesparing op kan leveren, ontwikkeld hebben”, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

Kennismaken
Om betrokkenen en belangstellenden kennis te laten maken met de RI&E en Arbocatalogus voor de Tentoonstellingsbedrijven, organiseren sociale partners samen met CLC-VECTA lid Feijen SP op 13 april a.s. een praktijkdag. Naast een presentatie en uitleg over het gebruik van zowel de RI&E als de Arbocatalogus worden demonstraties gegeven van arbovriendelijke hulpmiddelen. Voor meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst, klikt u hier.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers