Coalitie dicht bij akkoord over nieuw steunpakket

26-8-2020

Het kabinet komt met een nieuw steunpakket voor bedrijven die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis. NOS schrijft dat volgens Haagse bronnen, de steunmaatregelen worden afgezwakt ten opzichte van de eerdere pakketten. Omdat het huidige steunpakket 1 oktober afloopt, komt er voor de periode erna een derde steunpakket, welke een langere looptijd zal hebben.

NOS schrijft dat de coalitie – naar verluidt – al dicht bij een akkoord is, maar dat er tijdens de onderhandelingen al verschillende dingen veranderd ten opzichte van eerdere plannen. Het nieuwe steunpakket wordt mogelijk vrijdag bekendgemaakt.

Het AD schrijft dat het kabinet in haar nieuwe pakket alleen nog maar de zwaarst getroffen sectoren wil helpen, waaronder de evenementenbranche. Bovendien schrijft de krant dat bedrijven vanaf 1 oktober alleen nog maar in aanmerking komen voor de NOW als zij minstens 30 procent omzetverlies hebben.

Ook wordt volgens het AD het deel van loonsom die de overheid voor haar rekening neemt afgebouwd van 90 naar uiteindelijk 60 procent. De TOZO en TVL komen hoogstwaarschijnlijk terug in het nieuwe steunpakket en bedrijven krijgen meer ruimte om overtollig personeel te ontslaan, aldus de krant.

Bron: NOS
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers