Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Code Diversiteit en Inclusie: gedragscode voor de creatieve sector gepresenteerd

21-11-2019

De Code Diversiteit & Inclusie is een gedragscode van, voor en door de Nederlandse culturele en creatieve sector over diversiteit en inclusie. Het doel van de code is dat de culturele en creatieve sector de brede diversiteit van de Nederlandse samenleving representeert. Een basisvereiste is immers dat de sector gelijkwaardig toegankelijk is voor iedereen: als maker, producent, werkende en publiek.

Het is belangrijk dat er wordt ingespeeld op de in de samenleving aanwezige diversiteit. Dit doe je door je werk, producten en diensten en je organisatie voor iedereen toegankelijk te maken, om zo als culturele en creatieve organisatie relevant en aantrekkelijk te blijven.

Inclusief werken vereist een stelselmatige aanpak in je organisatie en processen. De code Diversiteit en Inclusie, kan je daarbij helpen. Aan de slag met de code? Hieronder staan vijf stappen die je helpen je als bedrijf zijnde aan de code te houden:

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers