Concert op de Amstel en Bevrijdingsfestival laten weer bewaken door Meteovista

04-5-2012

IDTV heeft weerbedrijf Meteovista (bekend van weeronline.nl) gevraagd de weerbewaking te verzorgen voor het concert op de Amstel. Ook zal Meteovista het weer bewaken voor het bevrijdingsfestival in Zwolle. Het weerbedrijf uit Zeist houdt het weer op 5 mei van minuut tot minuut in de gaten en voorziet de organisaties continue van de meest actuele verwachtingen.

Meteovista houdt voor, tijdens en na het evenement de weersituatie nauwlettend in de gaten zodat risico's bij de opbouw, tijdens het evenement en afbouw tot een minimum beperkt worden. Bij ontwikkelende weersituaties als harde wind, hevige neerslag, onweer, hagel en zware windstoten waarschuwt de weerdienst de organisatie direct.

Concert op de Amstel
IDTV organiseert het concert op de Amstel. Vele duizenden toeschouwers in bootjes en op de kade zullen het concert bijwonen. Ook Koningin Beatrix zal samen met andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn. De meteorologen van Meteovista houden de verschillende weersaspecten continue in de gaten. Zo kunnen de organisatoren tijdig maatregelen nemen om de veiligheid voor het orkest en toeschouwers te waarborgen.

Bevrijdingsfestival Zwolle
Naast het 5 mei concert zal weeronline.nl de weerbewaking verzorgen voor het bevrijdingsfestival in Zwolle. Met 140.000 bezoekers is het bevrijdingsfestival in Zwolle een van de grootste bevrijdingfestivals. Bij deze bezoekersaantallen is het kwalitatief bewaken van het weer een must. Door de weerbewaking kan de organisatie tijdig actie ondernemen bij ophanden zijnde weersituaties en zodoende de veiligheid van de bezoekers beter verzekeren.

Het weer op 5 mei
Volgens de laatste weersverwachting ziet het weer er voor zaterdag niet al te best uit. Met 10 graden, kans op regen en een stevige wind kan de organisatie alvast rekening houden met een koele wisselvallige dag.

Over Meteovista
Meteovista heeft veel ervaring met weerbewaking bij evenementen. Zo verzorgt het al jaren de weerbewaking van grote festivals, concerten en andere grote buitenevenementen.

Weerwebsite weeronline.nl wordt geëxploiteerd door MeteoVista. MeteoVista is een van de grootste uitgevers van weerinformatie in Nederland met producten wereldwijd voor de consument en de zakelijke markt. In Nederland is MeteoVista marktleider op het gebied van gladheidbestrijding en tevens de grootste leverancier van weerdata aan diverse media zoals landelijke dagbladen en de NOS.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers