ContainerFabriek levert tijdelijke pop-up Triage containers aan Rijnstate Ziekenhuis

30-4-2020

Voor de hoofdingang van Rijnstate Arnhem staan twee Triage containers van ContainerFabriek als een controlepunt. Normaal gesproken dienen deze units als bar en nu zijn ze prima inzetbaar als informatiebalie en Triage ruimte. Bezoekers gaan eerst naar het controlepunt, hier worden dan vragen gesteld over eventuele klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Deze maatregel is ingesteld om infectie “binnen” het ziekenhuis te voorkomen en te zorgen dat besmette patiënten buiten het ziekenhuis blijven.

Dit idee is tot stand gekomen, doordat de gemodificeerde containers van Exposurebox en ContainerFabriek op het moment in de opslag staan en niet gebruikt worden. De bedrijven van eigenaar Guido Lambriks worden zwaar getroffen door corona en hij besloot om zijn containers op een andere manier in te zetten. “We zitten met veel bedrijven in de media- en evenementenbranche in hetzelfde schuitje en ik wil niet klagen, daarom is het goed om met alternatieven te komen en te bekijken hoe je andere doelgroepen kunt vinden voor je producten”, zegt directeur Guido Lambriks.
 
‘’Ons bedrijf is 100% getroffen door corona na het afgelasten van alle evenementen. Wij verhuren en verkopen gemodificeerde containers, die vaak gebruikt worden als showroom, activatieruimte of als eventbox tijdens een evenement. Deze boxen staan nu in de loods, echter ik wil ze nuttig gaan inzetten. In deze tijd moeten we leren omdenken en op zoek gaan naar alternatieven. Daarom kwam ik met het idee om ziekenhuizen en/of verzorgingstehuizen te helpen bij het bouwen van extra capaciteit rondom het ziekenhuis. Wat dacht je van een quarantaine ruimte, waarin mensen toch afscheid kunnen nemen achter glas of een container ingericht voor desinfectie voordat ze het ziekenhuis binnenkomen? Of een container voor de deur voor een allereerste Triage?’’
 
Door corona worden we natuurlijk creatief en gaan we proberen wat te doen voor de mensen en bedrijven, die wellicht wel gebruik kunnen maken van deze pop-up units. Een vertegenwoordiger van het Rijnstate: “Vanaf woensdag 29 april controleren we patiënten, begeleiders en bezoekers op klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Als het nodig is, krijgen bezoekers een mondneusmasker op voordat ze het ziekenhuis ingaan. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en zij geen klachten hebben. Door deze maatregel proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers