Coronacrisis: de gevolgen voor de evenementensector

16-3-2020

Het verbod op evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers is een harde klap voor bedrijven in de evenementensector. De Telegraaf interviewde twee van onze leden om te vragen hoe zij omgaan met de gevolgen van het virus.
 
Zo vertelt Wim Jansen, directeur van CLC-VECTA lid Emboost, in het interview met de krant dat het bedrijf zich momenteel voornamelijk bezighoudt met het omboeken en annuleren van reizen in plaats van het organiseren ervan. Hoe lang Emboost dit vol kan houden weet Wim niet: ‘In China gaat het gelukkig weer wat beter, dus laten we hopen dat alles na 3 april weer back to normal is. Wij volgen de adviezen van het RIVM en de overheid. Nu ook in Nederland alle evenementen de komende twee weken on hold zijn gezet, hoeven we in ieder geval niets uit te leggen aan onze klanten.’
 
Ook Bart Wigman, directeur van stand- en interieurbouwbedrijf Gielissen, spreekt zijn zorgen uit: ‘Als branche hebben we overheidssteun aangevraagd en intern zijn we aan het brainstormen hoe we nieuwe opdrachten binnen kunnen halen, maar dat gaat niet zomaar’, aldus Wigman in het interview met De Telegraaf. Het bedrijf is met ruim 400 werknemers één van de grootste in Europa, maar ook bij hun staat alles stil. Wigman legt aan de krant uit dat hij denkt dat de huidige situatie niet lang vol te houden is: alle beursprojecten zijn tot stilstand gekomen.
 
Bron: De Telegraaf
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers