Coronathermometer naar stand 2: geen aanvullende maatregelen

12-10-2022

Geen aanleiding voor aanvullende maatregelen
Met het doorzetten van de stijging van de coronacijfers zijn we nog niet in een volgende fase/trede van de maatregelenladders aangekomen. Er is momenteel geen aanleiding om aanvullende maatregelen te nemen. Net als vorige week zijn de basismaatregelen nu extra belangrijk om te benadrukken, met name voor kwetsbaren: testen bij klachten, blijf thuis bij een positieve (zelf)test en haal je herhaalprik.
 
Sectoren zijn zelf natuurlijk vrij om preventieve maatregelen nemen om personeelsuitval te voorkomen of kwetsbare bezoekers of werknemers te beschermen.
 
De coronathermometer
Zoals ook op het coronadashboard staat aangegeven leidt een verandering op de coronathermometer niet automatisch tot andere maatregelen. Het betekent slechts dat de te verwachten infectiedruk of ziektelast verandert. Het is dan aan het kabinet om te bepalen of en welke maatregelen zij neemt. Zo weegt het kabinet ook maatschappelijke overwegingen mee in de besluitvorming. De thermometer heeft dus geen directe relatie met de maatregelenladders of sectorplannen.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers