Dag van Citymarketing en Nationaal Congres Citymarketing gaan samen

20-12-2018

Het Nationaal Congres Citymarketing en de Dag van de Citymarketing gaan voortaan samen verder. De nieuwe naam luidt Nationaal Congres Citymarketing met als subtitel dé dag van de citymarketing. De uitreiking van de Nationale Citymarketing Trofee wordt onderdeel van het nieuwe congres. De eerste editie nieuwe stijl wordt in juni 2019 in Eindhoven gehouden.

De Stichting Netwerk Citymarketing Nederland neemt het huidige Nationaal Congres Citymarketing over van kennisbureau Respons uit Amsterdam. Respons organiseerde 11 edities van het Nationaal Congres. De Dag van de Citymarketing van het Netwerk Citymarketing zelf vond tot nu toe 8 keer plaats. Het Netwerk Citymarketing heeft als doel het verbeteren van de kennis van citymarketing én het professionaliseren van het vakgebied. Het Congres speelt daarin een vooraanstaande rol.

Kennisorganisatie
'Deze ontwikkeling stelt ons in staat nog beter het belang van citymarketing binnen steden en regio's voor het voor voetlicht te brengen', zegt Martijn Bulthuis, voorzitter van het Netwerk. 'Het Nationaal Congres Citymarketing zal dé plek zijn waar toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland ons inspireren en waar de ontwikkelingen van de toekomst worden geagendeerd. Alle partijen die betrokken of geïnteresseerd zijn in citymarketing komen er bij elkaar. Van marketeer tot student, van politicus tot instelling. Met deze bundeling van krachten kunnen we nóg beter onze rol als kennisorganisatie vervullen.'

Lex Kruijver, algemeen directeur van Respons: 'Met één citymarketing congres in Nederland kan de kwaliteit omhoog omdat je beter in staat bent (internationale) sprekers uit te nodigen en het aantal deelnemers kan toenemen hetgeen de kwaliteit ten goede komt. Wij blijven met Respons de komende jaren als hoofdsponsor aan het Nationaal Congres Citymarketing verbonden.'

Eerste Nationale Congres Citymarketing in Eindhoven
Het eerste Nationale Congres Citymarketing nieuwe stijl vindt plaats in Eindhoven. De stad volgt al jaren een succesvolle citymarketingstrategie. Met haar positionering als stad voor technologie, design en kennis, gericht op het aantrekken van meer bedrijven en talenten won Eindhoven dit jaar de prestigieuze internationale 'Place Brand of the Year Award', nadat het al drie keer de 'Nationale Citymarketing Trofee' wist te veroveren, het meest recent in 2017.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers