De Europese Commissie wil een ‘Digital Green Certificate’

25-3-2021

De Europese Commissie wil een ‘Digital Green Certificate’ om grensverkeer binnen de EU soepel te laten verlopen, ook voor ‘niet-essentieel verkeer’, voornamelijk toerisme. Daarvoor is op 17 maart een verordening gepubliceerd die regelt aan welke voorwaarden de uitgave, verificatie en acceptatie van een EU-erkend vaccinatie certificaat moet voldoen. De 27 EU-landen moeten zelf het certificaat (fysiek of digitaal) ontwikkelen.
 
Het certificaat biedt een EU-brede oplossing ter ondersteuning van het herstel van de toerisme sector. Doelsteling is een gebruiksvriendelijke, niet-discriminerende en veilige tool te bieden, om ervoor te zorgen dat EU-burgers deze zomer veilig en met minimale beperkingen kunnen reizen. Het certificaat is echter geen voorwaarde voor vrij verkeer en discrimineert op geen enkele manier.
 
Het ‘Digital green Certificate’ is geldig in alle EU-lidstaten en staat open voor IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Het systeem is een tijdelijke maatregel en wordt opgeschort zodra de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het einde van de internationale noodsituatie op het gebied van Covid-19 afkondigt.
 
Hier vindt je het volledige persbericht.
 
Lees hier het hele voorstel. 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers