De G3-partners AIPC, ICCA en UFI publiceren de “Good Practices Gids"

18-3-2021

Een groeiend aantal congres- en tentoonstellingslocaties over de hele wereld zijn begonnen als tijdelijke COVID-19-vaccinatiecentra, waar elke dag 500 tot meer dan 6000 mensen worden gevaccineerd op elke locatie. Tegelijkertijd is een toenemend aantal markten over de hele wereld begonnen zakelijke evenementen te heropenen met verschillende COVID-19 protocollen.

Ter ondersteuning is de “Good Practices Gids: congres- en tentoonstellingscentra als tijdelijke vaccinatiecentra” gepubliceerd. Deze gids is door AIPC, ICCA, en UFI gezamenlijk opgesteld, en is bedoeld om congres- en tentoostellingscentra en organisatoren van evenementen en congressen die door gezondheidsautoriteiten worden opgeroepen, te helpen om een deel of de hele locatie om te bouwen tot een tijdelijk vaccinatiecentrum.

Net als bij eerdere gidsen, die het afgelopen jaar gepubliceerd zijn, werd deze gids samengesteld en ontwikkeld door de directe, praktische ervaringen en expertise van leden uit verschillende takken van de industrie te gebruiken,  die dagelijks met de gevolgen van de COVID-19 pandemie te maken hebben.

De gids dient als belangrijke referentie om veilig een vaccinatiecentrum op te zetten en te exploiteren in eigen ruimtes. Het toont ook duidelijk de toewijding van de branche voor zakelijke evenementen aan, om de veilige terugkeer van live evenementen te ondersteunen.
Het gebruik van congres- en tentoonstellingsfaciliteiten als vaccinatieplaatsen ontwikkeld zich nog steeds, en de gids moet daarom gezien worden als een dynamisch document, waarin steeds nieuwe inzichten worden opgenomen.

De drie voorzitters van de vereniging erkennen dat evenementenlocaties het afgelopen jaar grote veerkracht hebben getoond door hun bedrijfsmodellen te herzien en hun personeel toekomstbestendig te maken post-Covid. Ook hebben ze op diverse manieren actie ondernomen voor economisch herstel.

Klik hier om de gids te downloaden.
 
 
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm