De MKB verzuim-ontzorgverzekering

15-7-2020

De wettelijke verplichtingen en de financiële risico’s rondom ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie zijn voor veel MKB-ondernemers een zware last en een belemmering om personeel aan te nemen. In samenwerking met onder andere MKB-Nederland is daarom een pakket aan maatregelen samengesteld om deze last te verminderen. De MKB verzuim-ontzorgverzekering is daarvan een onderdeel. De verzekering biedt kleinere en middelgrote werkgevers meer duidelijkheid, minder financiële risico’s en meer deskundige ondersteuning bij alle dienstverlening rondom ziekteverzuim en re-integratie. Bovendien zet de MBK verzuim-ontzorgverzekering fors in op de kwaliteit van een effectieve aanpak van het ziekteverzuim. De belangrijkste kenmerken van deze verzekering lees je hier.
 
De MKB verzuim-ontzorgverzekering biedt meer inhoudelijke ondersteuning dan reguliere verzekeringsproducten, omdat de verzekeraar een casemanager aanstelt die de regie voert over het re-integratieproces. Zo helpt de casemanager bij het maken van het plan van aanpak voor re-integratie en regelt en begeleidt hij de interventies die de bedrijfsarts heeft voorgesteld. Bovendien hoef je je geen zorgen meer te maken over de loonsancties die het UWV je zou kunnen opleggen, omdat de verzekeraar deze overneemt. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je de adviezen van de bedrijfsarts en je casemanager nauwkeurig opvolgt.
 
Voor meer informatie over loondoorbetaling bij ziekte en de MKB verzuim-ontzorgverzekering kijk je op www.loondoorbetalingbijziekte.nl. In de FAQ staan veel antwoorden op verschillende vragen. 

Bron: www.loondoorbetalingbijziekte.nl
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers