De notificatieverplichting: boetevrij leren werken met het systeem kan nog 2 maanden

13-7-2020

Als een werkgever geen melding doet via de website www.postedworkers.nl, dan kunnen zowel de buitenlandse werkgever als de Nederlandse opdrachtgever boetes krijgen. Om te wennen aan de notificatieverplichting heeft Nederland bepaald dat sinds maart 2020 de eerste 6 maanden wel genotificeerd moet worden, maar dat onjuiste meldingen niet beboet worden.

Toch blijkt er veel onduidelijk te zijn over deze verplichting. Zo is er verwarring over de contactpersoon die moet worden ingevuld. De meeste bedrijven (de Nederlandse opdrachtgevers), denken dat dit een medewerker van hun eigen bedrijf is en zij vinden het privacygevoelig om het BSN-nummer van deze medewerker in te vullen in het systeem. Echter wordt er hiermee iemand anders bedoeld: namelijk dat een van de buitenlandse gedetacheerde werknemers als zodanig kan optreden en gedurende de werkzaamheden in Nederland als contactpersoon kan optreden.

Er zijn nog 2 maanden om boetevrij te leren werken met het systeem. Meer informatie over het notificeren en de boetes die kunnen worden opgelegd, vind je via deze eerder gepubliceerde  nieuwsberichten van AWVN:  
Bron: AWVN
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers