De scholingsverplichting onder de NOW2

13-7-2020

Sinds 6 juli is de NOW 2-regeling actief. Werkgevers die de NOW aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen, zodat werknemers zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. Om werkgevers en werknemers daarbij te helpen, trekt het kabinet 50 miljoen euro uit voor het crisisprogramma NL leert door, waar mensen vanaf augustus kosteloos online scholing en ontwikkeladviezen kunnen volgen.

Doelstelling
Werkenden en werkzoekenden kunnen ook scholingstrajecten volgen vanaf komend najaar, zoals kortdurende cursussen om een specifieke vaardigheid te leren, een vakgerichte bijscholing of een eerste module van een langer omscholingstraject. Op deze manier kunnen werknemers vaardigheden leren om ander werk te kunnen verrichten binnen de organisatie waar ze al werkzaam zijn, of om beter inzetbaar te worden voor andere bedrijven.

De ondersteuning uit het NL Leert Door-pakket kan ook gebruikt worden als omscholing naar een ander beroep met betere arbeidsmarktkansen. Om gebruik te maken van de scholingsmogelijkheden, dienen deelnemers zich aan te melden bij een deelnemende opleidingsinstantie. De opleidingsinstantie handelt verder de administratie en kosten af.
 

Voorwaarden
Deze regeling is er niet alleen voor werknemers in de sectoren die getroffen zijn, maar ook flexwerkers en zzp’ers die geen opdrachten meer krijgen, kunnen van deze regeling gebruik maken. Aan de specifieke voorwaarden van de regeling wordt momenteel de laatste hand gelegd en het wordt verwacht dat deze medio juli bekend worden.
 

Bron: NL leert door
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers