De week van de RI&E: 21 tot 25 september 2020

03-9-2020

Als ondernemer ken je je bedrijf als geen ander en weet je goed wat er in je organisatie speelt. Zo ook de belangrijkste risico’s op het gebied van gezond en veilig werken. Maar hoe ga je op een goede manier met die risico’s om? En welke risico’s zijn minder zichtbaar? De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier de risico’s op een rijtje te zetten én een haalbaar plan van aanpak te maken om maatregelen te nemen.

De risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is verplicht voor alle werkgevers. Je kunt deze zelf uitvoeren of door een deskundige laten doen. Voor de tentoonstellingsbranche is een erkende branche-RI&E* beschikbaar. Voer je de RI&E zelf uit en maak je geen gebruik van een goedgekeurd instrument, of heb je meer dan 25 werknemers, dan moet je de RI&E laten toetsen door een gecertificeerde arbodienst of deskundige.

Met in het achterhoofd dat de RI&E best om wat uitleg vraagt en niet iedereen even veel tijd heeft om informatie te lezen, is Steunpunt RI&E een podcast gestart. In de serie podcasts wordt uitgelegd wat de RI&E precies is , hoe je het aanpakt, waar je op moet letten en waar je terecht kunt voor hulp. Handig voor onderweg, tijdens het sporten of zelfs tijdens het huishouden!
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers