Den Haag, middelpunt van Europa tijdens internationaal congres voor cultuur- en wetenschapscommunicatie

22-4-2012

Congresstad Den Haag heeft voor 2014 een grootschalig internationaal congres op het gebied van wetenschapscommunicatie van de organisatie ECSITE, European Network of Science Centres and Museums, binnengehaald. Congreslocatie is het World Forum en gedurende de conferentie worden circa 1000 deelnemers verwacht. Het congres levert de stad naar verwachting ruim 1,3 miljoen euro op. Museon, Gemeente Den Haag, Den Haag Marketing, World Forum en Congrex hebben gezamenlijk het congres naar de stad weten te halen.

‘De samenwerking tussen de verschillende partijen in de stad en de bijzondere rol die het Museon hierin gespeeld heeft, maken dat we dit congres in onze mooie congresstad mogen verwelkomen. Steeds meer partijen weten Den Haag als congresstad te vinden en daar zijn we trots op’, aldus Marco Esser, directeur Den Haag Marketing. ECSITE koos bewust voor Den Haag omdat het Museon als cultureel ondernemer al jaren actief is in Europa en een belangrijke rol speelt binnen ECSITE.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen. Het Museon is goed vertegenwoordigd in het Europese netwerk van ECSITE centres en wetenschapsmusea. Het Museon was in 1989 één van de oprichters van ECSITE.

Musea als het Science Museum in Londen, Heureka in Helsinki, het Deutches Museum in München, Universcience in Parijs en La Caixa in Barcelona maken deel uit van het netwerk. ECSITE is opgericht voor het uitwisselen van kennis en expertise op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie. Daarnaast produceren wetenschappelijke musea zoals het Museon, grote reizende tentoonstellingen op het gebied van cultuur, wetenschap en techniek. Ze werken daarbij internationaal samen binnen ECSITE. Plantastic, ontdek de magische wereld van planten, nu te zien in het Museon, is daar een goed voorbeeld van.

World Forum
Het World Forum is een toonaangevend internationaal congrescentrum gevestigd in Den Haag, stad van Vrede en Recht. Het maakt zich sterk om van elke ontmoeting een bijzondere gebeurtenis te maken. Een evenement in World Forum verandert uw blik op de wereld. Events that shape the World! Het World Forum is onderscheidend op het gebied van maatschappelijk verantwoord en betrokken ondernemen.

Congrex
Na een prettige samenwerking tijdens het bid is Congrex verheugd de congresorganisatie van ECSITE 2014 te ondersteunen. Congrex zal zorg dragen voor het logistiek management (incl. onsite management), exhibition en sponsor management, hotel en social tours management. Rob Eskes, Sales director Congrex Holland, reageert: “In zeer korte tijd (1 week) hebben we in goede samenwerking met Museon, World Forum en Den Haag Marketing een sterk bid weten te creëren en hebben we de Europese associatie hiermee weten te overtuigen”. Congrex is specialist op het gebied van diensten voor bijeenkomsten en evenementen, congressen, verenigingsmanagement, reizen en accommodatie. Het succes van onze opdrachtgevers en het bereiken van hun doel is wat Congrex inspireert. www.congrex.nl

ECSITE
Het netwerk verbindt in meer dan 50 landen, verdeeld over 400 instellingen, professionals op het gebied van cultuureducatie en wetenschapscommunicatie. Leden zijn onder meer science centers, musea, wetenschapsfestivals, dierentuinen, aquaria, universiteiten en diverse onderzoeksinstellingen zoals universiteiten en CERN. Het ECSITE congres vindt jaarlijks plaats en presenteert “the state of the art” voor de sector. Meer informatie over ECSITE is te vinden op de website www.ecsite.eu.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers