Doorstart Gielissen Holland

09-5-2012

Na het faillissement op 1 mei van Gielissen Holland in Amsterdam zijn de curator en Gielissen Holding tot overeenstemming gekomen voor een doorstart met een gedeelte van het personeel. Gielissen Holland zal verder gaan onder de naam Gielissen Exhibitions. Alle andere vestigingen van Gielissen Holding vallen volledig buiten het faillissement.

"De komende dagen komt er duidelijkheid in welke vorm de doorstart zal plaatsvinden", aldus Saskia van Kasteren-Snep, manager Corporate Communication bij Gielissen Holding. "Het uitgangspunt blijft dat wij contacten met bestaande relaties zullen bestendigen en (toekomstige) projecten blijven realiseren. Crediteuren uit het faillissement ontvangen een voorstel waarbij een substantieel deel van hun vordering wordt betaald."

Van Kasteren: "We willen bij deze ook graag onze klanten en leveranciers bedanken voor het gestelde vertrouwen de afgelopen dagen en onze medewerkers voor hun inzet in deze moeilijke periode."

Het failliete Gielissen Holland was al geruime tijd verliesgevend. Een in 2011 doorgevoerde organisatiewijziging en een reorganisatie begin 2012 heeft een verdere teruggang in resultaten niet kunnen voorkomen. Een faillissement bleek daarmee onvermijdelijk. Die werd op 1 mei uitgesproken. Op 7 mei werd de doorstart van Gielissen Holland onder de nieuwe naam Gielissen Exhibitions bekend gemaakt.

Gielissen wil benadrukken dat de andere activiteiten van Gielissen Holding B.V., waaronder de overige vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Noord-Amerika en de Verenigde Arabische Emiraten, volledig buiten het faillissement van Gielissen Holland B.V. staan.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers