Duitse douane scherpt controle op minimumloonwet aan

09-10-2018

Medio september hebben in heel Duitsland rond 6.000 ambtenaren van de sectie 'Finanzkontrolle Schwarzarbeit' twee dagen lang 4.500 bedrijven gecontroleerd. Bedrijven in Duitsland die hun medewerkers niet naar behoren betalen of niet op correcte wijze hebben aangenomen, krijgen serieuze heibel met de douane. 

Medio september waren in heel Duitsland rond 6.000 ambtenaren van de sectie 'Finanzkontrolle Schwarzarbeit' twee dagen lang op pad, om bedrijven in de bouw, de horeca, de schoonmaak-, logistiek- en vleesverwerkende branche te controleren. Het oogmerk lag hierbij voornamelijk op illegaal emplooi, ontduiking van het wettelijk minimumloon (actueel € 8,84) en fraude bij de sociale verzekering. In het kader van deze controle werden meer dan 32.000 werknemers geïnterviewd en 351 procedures tegen bedrijven opgestart, 172 daarvan wegens schending van de minimumloonwet.

Naar schatting bedroeg de schade, die werkgevers de Duitse schatkist door deze praktijken in de eerste zes maanden van 2018 hebben berokkend, om en nabij de 400 miljoen euro. De Minister van Financiele zaken verkondigde onlangs dat de 'Finanzkontrolle Schwarzarbeit' er tot 2019 nog eens 1.400 medewerkers extra ter beschikking krijgt. Lees verder op de website van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater

Partners & preferred suppliers

BIJEENKOMSTEN

bekijk volledige
bijeenkomstenkalender