'Dringend aanpassingen in economisch noodpakket nodig'

06-7-2020

In een brief roepen MKB-Nederland en VNO-NCW de Tweede Kamer op zich hard te maken voor alle ondernemers die nu ten onrechte nog buiten de boot van de steunmaatregelen vallen. In deze brief schetsen Hans de Boer van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland vier punten waar de TVL en NOW-regelingen moeten worden aangepast. Dit moet ervoor zorgen dat sectoren en bedrijven die net zo goed geraakt worden door de overheidsmaatregelen, alsnog toegang krijgen tot de TVL.
 
SBI-codes
Nog steeds zijn er bedrijven die niet in aanmerking komen voor een aantal steunmaatregelen, omdat de ze verkeerde SBI-code hebben, waaronder toeleveranciers aan de evenementensector. 'Als sectoren hard getroffen worden door overheidsmaatregelen, is het simpelweg onrechtvaardig om ze geen recht op de vaste lasten vergoeding (TVL) te geven. Belangrijker is dat de TVL voor deze bedrijven een verschil kan maken tussen faillissement en overleven. Dat heeft vaak ook een sterke doorwerking in de keten', aldus De Boer en Vonhof.

Volgens de twee organisaties moet de lijst met SBI-codes uitgebreid worden of een generiek luik gevormd worden, waar ondernemers met een andere SBI-code zich kunnen melden als hun bedrijf door het coronavirus meer dan 30 procent omzetverlies hebben.

Bron: MKB-Nederland
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers