Kijk op: www.wijhelpengraag.nu voor meer informatie en het stellen van je hulpvraag

wijhelpengraag.nu is een initiatief van branchevereniging CLC-VECTA namens organisatoren en toeleveranciers in de evenementenbranche.

Duitse beursindustrie weer langzaam op gang

20-5-2020

Eerder schreven we een artikel over het feit dat Duitsland sinds kort een verschil maakt tussen de zakelijke markt en massabijeenkomsten. De Duitse nationale regering en de 16 deelstaten zijn overeengekomen dat 'Messen' nu op de lijst staan van activiteiten die expliciet worden vermeld als 'mogelijk', in plaats van te worden geclassificeerd als massale bijeenkomsten, die tot eind augustus dit jaar zijn verboden. Hiermee wordt het mogelijk om beurzen weer plaats te laten vinden.
 
De deelstaten Noordrijn-Westfalen,​​Saksen en Rijnland-Palts staan nu ook drie maanden eerder congressen en beurzen toe, onder strikte voorwaarden. Met als streefdatum 30 mei 2020 zouden beurzen en congressen met beschermingsconcepten en met beperkingen op het aantal bezoekers en deelnemers weer moeten kunnen plaatsvinden, maakte de deelstaat Noordrijn-Westfalen vorige week bekend. Ook Saksen kondigde deze week aan dat evenementen met minder dan 1.000 deelnemers vanaf juni mogelijk zijn, onder strenge voorwaarden. Dit betekent ook expliciet beurzen: een positief signaal voor onder andere de Messe Leipzig. De deelstaat Rijnland-Palts liet ook weten dat beurzen op 10 juni weer zijn toegestaan onder voorwaarden.
 
Ook de IFA Berlin mag in aangepaste vorm doorgaan.
 
Bron: Events.nl
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Partners & preferred suppliers