Duitse subsidies aan de beurzensector

28-1-2021

Op 22 januari heeft de Europese commissie besloten dat directe subsidies aan Duitse beursorganisaties zijn toegestaan onder de Europese staatssteunwet. Dit wordt geregeld door de 'federale overkoepelende regeling voor schadevergoeding van beurzen en congressen'.

De federale overkoepelende regeling is van toepassing op alle subsidies die in Duitsland worden verleend aan particuliere en openbare bedrijven die beursinfrastructuur exploiteren, als vergoeding voor elke schade die direct veroorzaakt is door de Covid-19 pandemie.
In dit kader komt schade opgelopen van 1 maart 20202 tot 31 december 2020 volledig voor vergoeding in aanmerking. Schade wordt geacht rechtstreeks te zijn veroorzaakt door de Covid-19-pandemie wanneer het onmogelijk, of deels onmogelijk, was om een evenement door te laten gaan vanwege een beperking van het aantal toegestane personen. De regeling omvat een terugvorderingsclausule, waarbij alle mogelijke overheidssteun die is ontvangen hoger is dan de werkelijke schade bedroeg, moet worden terugbetaald aan de betreffende Duitse overheidsinstantie.
 
Auma heeft het besluit geanalyseerd en een toelichtend bericht op hun website geplaatst. Dit bericht is te lezen in het Duits en er is ook een verkorte versie in Engels beschikbaar. De hoofdtekst ‘Bundesrahmenregelung Beihilfen für Messen’ is alleen beschikbaar in het Duits. De originele teksten van de Europese commissie vindt je hier:

https://www.auma.de/en/media/reports/federal-framework-regulation-on-aid-for-measurement

https://www.auma.de/de/medien/meldungen/bundesrahmenregelung-beihilfen-fuer-messen
 
 
 
 
 
 
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers