DVAN HR Zoomdates - wat houdt jou bezig binnen HR?

14-4-2020

Aankomende woensdag organiseert juridisch partner DVAN Advocaten een de tweede HR Zoomdates. In deze Zoom-meeting wordt antwoord gegeven op de vragen van de deelnemers. Vragen die DVAN vorige week beantwoordden waren onder andere:

1. Moeten we als werkgever meewerken wanneer een werknemer zijn/haar vakantie wil intrekken?
2. In een concern gaat de omzet met minimaal 20% omlaag. Er zijn zeg maar 8 loonheffingnummers. Niet alle loonheffingnummers hebben een omzetdaling Neem aan dat dan alleen de loonheffingnummers die een omzetdaling van minimaal 20% dan de NOW aanvraag moeten indienen?
3. Een bedrijf kent een 38-urige werkweek. De medewerkers werken 40 uur per week en bouwen daarmee 2 ADV uren op. Is het mogelijk om als werkgever, nu in de corona crisis, tegen de medewerkers te zeggen dat er nog maar 38 uur per week gewerkt wordt, waardoor medewerkers voorlopig dus geen ADV uren opbouwen? Enerzijds kun je de medewerkers daardoor mogelijk wat langer aan het werk houden, doordat je iedereen 2 uur per week minder op de werkvloer hebt. Anderzijds voorkom je daarmee dat ze, straks als het hopelijk weer drukker wordt, nog veel verlofuren hebben openstaan.

Wat houdt jou bezig binnen HR en welke vragen spelen er? Woensdag 15 april van 14:00 – 14:30 uur zit DVAN klaar voor de camera om jullie vragen te beantwoorden. Log in via Zoom en wordt in een half uurtje bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en krijg antwoord op jouw vragen.

Mocht je vragen hebben, verzoekt DVAN je deze vooraf naar hen te sturen per e-mail. Heb je geen vragen? Log dan ook in en steek wat op van de antwoorden op vragen van anderen.

Interesse? Meld je hier aan en ontvang een uitnodiging voor DVAN HR Zoomdates.
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers