Easyfairs en A-Booth op NPO Radio 1

03-6-2020

In een interview met NPO Radio 1 vertelt Jeroen van Hooff van CLC-VECTA lid Easyfairs dat hij ervan overtuigd is dat vakbeurzen weer plaats kunnen vinden. Jaarlijks worden er bij Easyfairs verschillende beurzen georganiseerd, zoals verpakkings- en tandartsbeurzen, maar ook bouwbeurzen. Easyfairs heeft volgens Jeroen genoeg ruimte om de 1,5 meter plannen goed en veilig te kunnen toepassen. Ook vertelt hij dat hij steeds meer druk vanuit de exposanten ervaart om weer beurzen te organiseren. Uit een door Easyfairs uitgevoerd onderzoek blijkt dat zowel het vertrouwen als de behoefte (mede dankzij de huidige coronacijfers) om veilig naar een beurs te kunnen gaan, toeneemt. Op de vraag met hoeveel bezoekers Easyfairs vakbeurzen wil organiseren, denkt Jeroen groot: ‘Met de ruimte en het 1,5 meterplan denken we eerder aan duizendtallen in plaats van honderdtallen.’
 
Jeroen van Easyfairs vertelt ook over de lobby, waar zij zich samen met CLC-VECTA voor inzetten om zo in Den Haag het ingediende protocol onder de aandacht te krijgen en tevens ervoor te zorgen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen grootschalige en zakelijke evenementen. 
 
Peter Noordman van CLC-VECTA lid A-Booth vertelt aan NPO Radio uit dat het bedrijf al sinds half maart stilligt, met 100 procent vraaguitval door het uitvallen of verplaatsen van grote beurzen en congressen. Het bedrijf heeft NOW aangevraagd en werkt nu naar een 15 maanden scenario toe: ‘Het gevulde bad loopt langzaam leeg’. Het bedrijf kan daarom niet wachten totdat er weer vakbeurzen georganiseerd worden.

Peter vertelt in het interview dat veiligheid voorop staat bij het organiseren van een vakbeurs. Hij is ervan overtuigd dat beurzen prima te organiseren en goed te handhaven zijn volgens de 1,5 meter richtlijnen. Op de vraag hoe dat kan, vertelt hij: ‘De beursoppervlakte kan aangepast worden naar het aantal bezoekers, bezoek kan gereguleerd worden, het aantal entrees en uitgangen kunnen aangepast worden afhankelijk van het soort en de grootte van het evenement. Ook kunnen bezoekersstromen gemanaged worden door middel van voorregistratie en timeslots: bezoekers komen op een bepaalde tijd binnen en gaan op bepaalde tijd weer weg.’ Strenge hygiënemaatregelen, het gebruik maken van loopinrichtingen, het verruimen openingstijden en het optimaliseren van de ventilatie in een beursgebouw noemt Peter als andere opties om een beurs veilig te organiseren.
 
Je kunt hier het radiofragment luisteren.
 
Bron: NPO Radio 1
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers