EenVandaag zoomt in op de impact van het coronavirus op de beurzensector

16-3-2020

In het interview legt Bart Wigman, eigenaar van Gielissen uit, dat het onrealistisch en onwerkelijk is wat er nu gebeurt in de branche die normaal gesproken druk en hectisch is. Hij denkt dat de coronacrisis grote gevolgen heeft als er geen hulp komt: ‘’Het zou zomaar kunnen zijn dat we over een paar maanden tijd 30 tot 50 procent faillissementen zien in onze branche.’’
 
Ook André van Bezooijen, eigenaar van Adexpo, ondervindt de gevolgen van het coronavirus. Het bedrijf, wat design meubilair verhuurt aan standbouwers en organisatoren voor 700 beurzen per jaar, ligt momenteel stil. ‘’De 9/11 crisis en de financiële crisis hebben we doorstaan, maar de heftigheid en snelheid waarmee de verkopen nu omlaag gaan, heb ik nog nooit meegemaakt.’’ André heeft zijn 40 flexwerkers naar huis moeten sturen en voor zijn 50 vaste werknemers heeft hij werktijdverkorting aangevraagd. André vertelt dat hij meer krediet wil van de bank, een overbruggingskrediet, en hoopt dat er snel een oplossing gaat komen.
 
Volgens de twee mannen moeten de banken bijspringen en de krediet limieten verruimen. Het kabinet moet daar garant voor staan. ‘’De overheid heeft de banken een aantal jaar geleden ook geholpen, met veel meer krediet. Laat ze ons dan ook alsjeblieft – en niet alleen deze sector, want veel meer branches hebben hier last van – helpen’’, aldus Bart Wigman.
 
Bron: EenVandaag
 

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers